Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:309504
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Gadījuma skaitļu kriptogrāfiski ģeneratori    4
  Gadījums    5
  Nepareģošana    6
  Gadījuma skaitļu avoti    7
  Gadījuma skaitļu ģeneratori    8
  Pseidogadījuma skaitļu ģenerators    10
  Secinājumi    12
  Literatūra    13
Фрагмент работы

Gadījuma skaitļu kriptogrāfiskus ģeneratorus ražo nejaušus skaitļus, kuri tiek izmantoti kriptogrāfiskos pielikumos, piemēram - atslēgu ģenerācijai. Parasti gadījuma skaitļu ģeneratori, kuras ir daudzās programmēšanas valodās un vidēs, nav piemēroti kriptogrāfijas vajadzībām (tie tapa ar mērķi saņemt statistisks gadījuma sadalījumu, kriptoanalitiķi var pareģot tādu gadījuma ģeneratoru uzvedību).
Ideālā nejaušiem skaitļiem ir jādibinājas uz nejaušas informācijas īsta fiziska avota, kuru ir neiespējami pareģot. Tādu avotu piemērus iekļauj trokšņojošie pusvadītāju aparāti, skaņas jaunākās nūjas, atstarpes starp ierīču pārtraukšanām vai kauliņu uzspiešanām.
Kad nav īsta fiziska trokšņa avota, nākas lietot pseidogadījuma skaitļus. Tāda situācija ir nevēlama, bet bieži rodas uz kopīgas iecelšanas datoriem. Vienmēr ieteicams saņemt kādu aplenkšanas troksni --- sacīsim no aizkavēšanos lieluma ierīcēs, resursu izmantošanas statistikas cipara, tīklu statistikas, pārtraukšanu no klaviatūras vai kaut kā cita.
Nūjas ģenerējams atlasīšanas ceļā no pūla ar iespējamu posmu caur kriptogrāfisku heš- funkciju, lai paslēptu pūla saturu no ārēja novērotāja. Pietiekami bieži nejaušas informācijas glabāšanai tiek izmantots diezgan liels pūls (daži tūkstoši sists) un katrs pūla bits padarās par atkarīgu no trokšņa informācijas katra bita un katra cita pūla bita kriptogrāfisks uzticamam (strong) veidam.
Kad nav īsta fiziska trokšņa avota, nākas lietot pseidogadījuma skaitļus. Tāda situācija ir nevēla ma, bet bieži rodas uz kopīgas iecelšanas datoriem. Vienmēr ieteicams saņemt kādu aplenkšanas troksni- sacīsim no aizkavēšanos lieluma ierīcēs, resursu izmantošanas statistikas cipara, tīklu statistikas, pārtraukšanu no klaviatūras vai kaut kā cita. Uzdevums ir saņemt datus, kas ir neparedzami ārējam novērotājam. Tā sasniegšanai nejaušam pūlam ir jāsatur kā minimums 128 īstas entropijas bits.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация