Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:778502
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lai uzlabotu valsts iedzīvotāju dzīves kvalitāti, atvieglotu ikdienas veicamos darbus un pasargātu cilvēkus no liekām briesmām, kā arī lai mudinātu mazāk izmantot autotransportu ir jāattīsta gājēju ietves kā pilsētās, mazpilsētās, tā arī pagastos. Lai arī puse letālo negadījumu, kuros iesaistīti gājēji, notikuši tumsā, gājēji gandrīz tik pat bieži iet bojā arī dienas laikā. Īpaši kritiska situācija pēdējos gados izveidojusies lauku rajonos jeb pagastos, kuriem cauri iet Latvijas mērogam nozīmīgi autoceļi, kur gandrīz par 50% palielinājies negadījumos mirušo gājēju skaits.
Pat reiz sabiedrības uzmanība vairāk pievērsta braucēju un līdzbraucēju drošībai, kamēr gājēju drošība tiek atstāta novārtā. Bet tieši gājēji veido ļoti lielu satiksmes negadījumos bojā gājušo daļu. Lai nepieļautu statistikas datu papildināšanos uz bojā gājušo gājēju rēķina pat reiz būtu jāvelta īpaša uzmanība gājēju drošības veicināšanai. Lai veicinātu gājēju drošību nepieciešamas ne tikai informatīvas kampaņas un rūpīgs policijas darbs, bet arī nopietns finansiāls ieguldījums: Jāatdala mazaizsargātie satiksmes dalībnieki no pārējās satiksmes plūsmas, izbūvējot gājēju celiņus, tiltus un aizsargbarjeras uz intensīvas kustības ceļiem. Apdzīvotās vietās būtu jāsamazina pieļaujamais braukšanas ātrums, jāizbūvē vairāk „guļošie policisti”, jāizveido „zig-zag” tipa aizsargbarjeras pie mācību iestādēm. Ilgtermiņā vajadzētu panākt, lai ielu posmi skolu tuvumā vispār nebūtu paredzēti auto satiksmei. Lai vairotu gājēju drošību krēslā un tumsā jāuzlabo apgaismojums apdzīvotās vietās un uz gājēju pārejām. Kamēr tas nav paveikts, gājēji uz nevar justies droši.
Novērtējot atbalstu, ko šobrīd šāda veida būvniecībai sniedz Latvijas valsts un Eiropas Savienība jūsu uzmanībai tiek piedāvāts projekts „Gājēju drošība Vecpiebalgā”. Lai būtu skaidrāks priekšstats par projekta realizāciju: finansiālais ieguldījums gājēju drošībā – elektrotīkla izbūve, asfaltētu ietvju izbūve, gaismekļu uzstādīšana, „guļošo policistu” un „zig-zag” tipa aizsargbarjeras.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация