Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:228020
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mūsdienās praktiski visām precēm ir garantija, tai skaita arī datortehnikai. Šķiet vienkārši garantija – ja kaut kas visu nokārtos cits, bet tomēr tā nav, un pastāv dažādi garantiju veidi, un lai zinātu savas tiesības ir kaut kas jāzina par garantijām.
Pastav divi garantiju veidi:
Ražotāja garantija;
Pārdevēja garantija.
Ražotāja garantija darbojas gandrīz vienmēr nopērkot preci, ir tikai daži izņēmumu gadījumi. Šo garantiju dod preces ražotajs un tas nozīmē, ja prece ir bojāta vai rodas defekts ražotāja vainas dēļ, tad prece tiks apmainīta vai salabota. Preces apmaiņa parasti notiek ļoti ātri, bet ražotaji parasti cenšas bojato preci labot, un remonts nereti ievelkas mēnešiem ilgi.
Pārdevēja garantija ir tā ko paredz konkrētās preces izplatītājs. Šaja garantija parasti neietilpst nekādi remonti, parasti tā ir piegādātaja sazināšanās un vienošanās ar preces ražotaju, bojajuma gadījumā izplatītājs pats uzņemas preces nogādāšanu pie ražotaja un transports nav jasedz no savas naudas.
Garantijas laiks
Garantijas laiks ir viens no garantijas parametriem par ko var strīdēties. Tas ir laiks kad prece tiek lietota no iegādāšanās brīža, un ja taja laikā tiek konstateti bojājumi, tad prece tiek manīta vai labota. Bet ir dzirdēta tada lieta kā mūža garantija, šķiet ka jebkura laikā varēs nomainīt ja kas notiks, bet reāli tā garantija ir līdz preces ražošanas beigām un vēl daži gadi pēc tās, kas jau ir atkarīgs no ražotaja.
Ļoti svarigi ir zināt garantijas nosacījumus. Tieši daroriem garantija parasti attiecas uz šādiem parametriem: Parts, Labor, On-site. Parts nozīmē ka tiks nomainīta bojātā detaļa, Labor – detaļa tiks iemontēta datorā, On-site paredz ka tiks veikts remonts klienta norāditajā vietā.
Ļoti bieža parādība datoriem ir tā, ka trīs gadu garantijai rakstīts Parts-Labor-Onsite 3-1-1 tas nozīmē, ka trīs gadu garantija ir tikai datora detaļām, bet ja kāda daļa būs jānomaina, tad par detaļu nevajadzēs maksāt, sauvukārt maksāt vajadzēs par darbu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация