Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:147284
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 21 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Austrumu virtuve   
  Eiropa   
  Amerika   
  Noslēgums   
  Izmantotā literatūra   
Фрагмент работы

Noslēgums
Pēc divdesmit gadiem laulībā es beidzot sāku saprast, ko vēlas sievietes – un atbilde ir kaut kur starp sarunām un šokolādi (Mels Gibsons)
Pasaule ir pilna ar dažādiem kulinārijas šedevriem. Pateicoties transporta tehnoloģiju attīstībai un iespējai ceļot, nesastāda grūtības iepazīties ar dažādu tautu virtuvēm, gandrīz katrā valstī jau ir iespejams to izdarīt, neizbraucot no tās, pateicoties samērā atvērtajām robežām. Bet ir neapstrīdama garšas pasaules valdniece, kas iekarojusi visu zemeslodes tautu sirdis – šokolāde.
Šokolādes vēsture aizsākas vairak kā 2000 gadus senā pagātnē Meksikā. Eiropā tā nokļuva aptuveni 5 gadsimtus atpakaļ. Sākumā šokolāde bija pazīstama dzēriena formā, ko gatavoja no kakao koku pupiņām un tulkojumā no grieķu valodas nozīmē „dievu ēdiens”. Ilgus gadsimtus kakao izmantoja ka maksājuma formu līdzās dārgmetāliem un garšvielām.
Pirmā šokolādes fabrika tika atklāta 1825. gadā Francijā. Visos laikos šokolāde tika uzskatīta ne tikai par elitāru gardumu, bet tika plaši izmantota arī medicīnā un skaistumkopšanā, kas faktiski ir aktuāli arī mūsdienās. Šokolādes pagatavošana ir pārvērsta mākslā un tai ir pat 7 šķirnes. Visi šokolādi pazīst kā desertu, bet uzcītīgie pavāri atklājuši, ka pievienojot to gaļas, graudaugu un pat dārzeņu ēdieniem, tā paver baudītājiem jaunus apvāršņus un padara ēdienu neaizmirstamu. Tādēļ nebrīnaties, ja kādu dienu pasūtot pastu, pamanīsiet, kā tā ir apkaisīta ar šokolādes skaidiņām, vai jūsu steiks tiks pasniegts ar šokolades mērci.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация