Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:621571
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Cilvēka ārējais izskats ir viens no indikatoriem, kā tiks uztverta katra konkrētā personība un kā veidosies attiecības ar šo cilvēku. Pirmais iespaids un attieksme parasti rodas no tā, kādu ieraugām otru cilvēku, tā kopējais veidols. Tikai vēlāk, iepazīstot cilvēku tuvāk, uzzinām arī par viņa profesionālajām iemaņām, interesēm un garīgo pasauli. Viens no rādītājiem ir tieši apģērbs – pēc tā var secināt par cilvēka gaumi, sociālo un nacionālo piederību, pat uzskatiem un sakoptību. Partnera uzticības un cieņas iegūšanu veicina vai arī gluži otrādi – nesekmē – ārējais izskats. Neatkarīgi no laika, pastāv vispārpieņemtas rakstītas vai nerakstītas normas, kas reglamentē ārējo izskatu.

Katras profesijas pārstāvjiem ir savs priekšstats par apģērbu. Jāņem vērā iestādes mērķi, darba specifika, koptēls un arī tradīcijas. Apģērbs diplomātiem dažādās valstīs ir atšķirīgs, bieži vien tas atkarīgs no šīs valsts tradīcijām vai arī no šīs valsts klimatiskajiem apstākļiem. Bez diplomātiskās uniformas vai nacionālā tērpa ir arī dažas citas ģērbšanās normas, kas jāievēro diplomātiskajiem pārstāvjiem. To, kāds apģērbs nēsājams oficiālos pasākumos, norādīs ielūgums.

Vizītsvārki ir smalks dienas svētku tērps, kas tiek izmantots līdz pulksten sešiem pēcpusdienā. Tradicionāli tas ir bijis kāzu un bēru, svinīgu vizīšu un atklāšanu, jubilāru sveikšanu, pieņemšanu, saderināšanās svinību, kā arī ar valsts vizītēm saistītu dienas svinību tērps. Dažās valstīs tos velk arī akreditācijas ceremonijās. Vēl pirms pāris gadu desmitiem tam bija gluži oficiāla tērpa statuss, mūsdienās to izmanto krietni retāk.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1163605
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация