Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:179600
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Audzināšana pirmatnējā sabiedrībā   
  Renesanses perioda īpatnības   
  17.,18.,19.gs. uzskati   
  Izglītība Latvijā   
Фрагмент работы

Audzināšana pirmatnējā sabiedrībā bija ļoti vienkārša – pieaugušie instinktīvi radināja bērnus apgūt veco cilvēku prasmes (pārtikas sagādāšana, rīkošanās ar darbarīkiem un ieročiem. “Cilvēces kultūras attīstības agrīnajās stadijās veidojās ģimene. Tā tad arī kļuva par bērnu audzināšanas iestādi.[5;7]”
Senebreju audzināšanā un izglītībā (11.-6.gs.p.m.ē.) tēvs mājās galvenais audzinātājs un kārtības noteicējs. “Vecāku cieņa, kā arī viņu atbildība par bērnu audzināšanu bija neapstrīdams ģimenes likums.[5;12]”
S.Grieķijā Aristotelis slavēja spartiešus par to, ka vecāki pievērš lielu uzmanību bērnu audzināšanai. Spartas jaunatne izcēlās ar paklausību vecākiem. Līdz 7 gadu vecumam bērni dzīvoja ģimenē, kur arī pastāvēja stingra padotības kārtība. Atēnās ģimenē mātes par saviem bērniem nerūpējās, to darīja aukles – barotājas vai verdzenes. Ģimenē valdīja ne vien bardzība, bet arī rotaļas, pasakas, dziesmas. Ģimenē audzināja negatīvu attieksmi pret vergiem.
S. Romā galvenā vieta audzināšanā bija ģimenei. Māte mājās bija tikuma sargātāja. Pedagogu mājās aicināja tikai retos gadījumos. Tēviem vajadzēja būt par atdarināšanas paraugu. Audzināšanas vieta ģimene (māja), zēni – tēva, meitenes – mātes audzināšanā. Lasīšana un likumu zināšana ir tas kopums, kas vecākiem ir jāiemāca bērniem. Cicerons aizstāv ģimenes audzināšanu un ir pretinieks valsts audzināšanai. “Audzināšanai jāsākas ģimenē. Ar bērniem jārunā pareizā valodā, ģimenē jābūt tikumiskai atmosfērai.[5;47]”

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация