Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:363484
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.09.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jānis Lauva dzimis 1906. gada 4. decembrī Skrundā zemnieku ģimenē, tur arī pabeidzis pamatskolu. Bērnībā un jaunībā nākamais mākslinieks iepazina visus lauku darbus un zemnieka uzticamo darbabiedru zirgu. Vēlāk zirgs kļuva par iemīļotu motīvu viņa gleznās.
1927. gadā Jānis Lauva iestājās Mākslas akadēmijas figurālās glezniecības meistardarbnīcā, kuru pabeidza 1934. gadā ar diplomgleznojumu „Uz darbu”. Savas reālās glezniecības pamatus viņš apguva pie Mākslas akadēmijas izcilajiem glezniecības meistariem Kārļa Miesnieka, Konrāda Ubāna, Voldemāra Tones un Ģederta Eliasa. No 1936. gada piedalījās dažādās izstādēs, kurās izstādīti darbi ar lauku dzīves ainām. Gleznotāju Jāni Lauvu ļoti esot cienījis Kārlis Ulmanis. Kādā izstādē prezidentam ļoti iepatikušies viņa uzgleznotie zirgi, un viņš tos nopircis par lielu naudu. Tā abi sadraudzējušies, pēc tam mākslinieks gleznojis vairākus darbus tieši pēc K. Ulmaņa pasūtījuma.
No 1938. gada Jānis Lauva strādā par zīmēšanas skolotāju Skrundas pamatskolā. Otrā pasaules kara laikā Jānis Lauva ir armijā, bet pēc kara viņš tiek nosūtīts uz filtrācijas nometni Krievijā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация