Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:426506
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.03.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Kaut gan autotransporta radītais piesārņojums netiek uzskaitīts, tas nenoliedzami ietekmē gan augsni autoceļu tuvumā, gan arī pilsētu gaisa kvalitāti, par ko liecina gaisa kvalitātes mērījumi Rīgā, Centrālās dzelzceļa stacijas laukumā un Ķengaragā.
Izplūdes gāzu saturu un daudzumu nosaka izmantotā degviela un nobrauktā ceļa garums. Vismazāk kaitīgo savienojumu rodas no dabas gāzes, ko izmanto tikai 0,02 % automašīnu Latvijā. Ar gaisu nepilnīgi samaisītai degvielai, vai arī tai nepilnīgi sadegot, gaisā nokļūst formaldehīds, ogļūdeņraži, oglekļa oksīds, slāpekļa oksīdi, kvēpi, sēra dioksīds (sadedzinot dīzeļdegvielu). Visvairāk izplūdes gāzu rodas automašīnai darbojoties tukšgaitā un uzsākot kustību, bet vismazāk– braucot ar ātrumu 60–70 km/ h. Izplūdes gāzu pieļaujamie normatīvi tiek noteikti pēc transportlīdzekļa dzinēja veida un izlaides gada. Automašīnām ar karburatordzinējiem atgāzu sastāvu būtiski ietekmē izplūdes gāzu neitralizatori, kas ir uzstādīti jaunāko modeļu automašīnām, kā arī elektroniskā iesmidzināšanas sistēma. Jo jaunāks ir automašīnas modelis, jo mazāks ir ogļūdeņražu saturs tās izmešos, bet 81 % Latvijā reģistrēto transporta līdzekļu ir vecāki par 10 gadiem.
2005.gadā 14 % vieglo un 12 % kravas automobīļu neizgāja tehnisko apskati sakarā ar trūkumiem vai bojājumiem izplūdes gāzu sistēmā.


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация