Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:530454
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.02.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  GRĀMATVEDĪBA    4
2.  FINANŠU GRĀMATVEDĪBA    7
2.1.  Finanšu grāmatvedības uzskaite    9
2.2.  Grāmatvedība - profesionālās darbības nozare uzņēmējdarbībā    10
3.  VADĪBAS GRĀMATVEDĪBA    12
3.1.  Vadības grāmatvedības aprēķini    14
  SECINĀJUMI    16
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Darba gaitā tika aplūkoti divi grāmatvedības veidi finanšu grāmatvedība un vadības grāmatvedība aplūkotas galvenās funkcijas un uzdevumi šo darbību izpildei.
"Uzņēmuma grāmatvedībā izšķir finanšu un vadības grāmatvedību. Finanšu grāmatvedības mērķis ir sniegt patiesu un skaidru priekšstatu par uzņēmuma līdzekļiem, finanšu stāvokli, peļņu vai zaudējumiem. Finanšu uzskaites informācija ir publicējama, tas nozīmē, ka tā ir atklāta. Vadības grāmatvedība neparedz oficiālu un visiem kreditoriem, investoriem un pārējiem interesentiem pieejamu finanšu informāciju. Šīs grāmatvedības mērķis ir sniegt detalizētu informāciju uzņēmuma vadīšanai "
"Kā redzams, abu grāmatvedības veidu mērķi un principi krasi atšķiras. Viens grāmatvedības veids ir orientēts uz finanšu datu fiksēšanu un apstrādi, bet otrs uz datu izmatošanu un likšanu lietā uzņēmuma interesēs, tāpēc nebūtu ieteicams uzticēt abus grāmatvedības veidus kārtot vienam grāmatvedim. Pirmkārt, viens grāmatvedis, visticamāk tāpat netiks galā ar abiem pamata uzdevumiem, kā arī, divu grāmatvežu nolīgšana šādiem mērķiem samazinās kļūdas iespējamību un palielinās finanšu kontroli uzņēmumā."
Var secināt, ka vadības grāmatvedība ir atkarīga arī no finanšu grāmatvedības. Lai varētu sākt analizēt datus vispirms tie ir jāsagatavo un jāapkopo un par to uzņēmumā rūpējās tie darbinieki, kuri veic finanšu grāmatvedības uzskaiti. Nereti uzņēmos finanšu grāmatvedis pilda arī vadības grāmatvežu funkcijas un uzdevumus, tas nozīmē, kā grāmatvedim jāprot ne tikai sagatavot datus, bet arī tos analizēt un veikt secinājumus par uzņēmumu finansiālo stāvokli un naudas plūsmu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация