Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:699683
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Bilances jēdziens    4
2.  Bilances sastāvs    6
2.1.  Aktīvi    6
2.1.1.  Ilgtermiņa ieguldījumi    6
2.1.2.  Apgrozāmie līdzekļi    9
2.2.  Pasīvi    12
2.2.1.  Pašu kapitāls    12
2.2.2.  Uzkrājumi    14
2.2.3.  Kreditori    14
3.  Bilances uzbūve    16
4.  Bilances posteņu izmaiņas    18
5.  Bilances sastādīšanas metodika    21
  Secinājumi    24
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    25
Фрагмент работы

Mūsdienu uzņēmējdarbībā lielu lomu spēle dažādu ekonomisko lēmumu pieņemšana. Lai palīdzētu uzņēmējiem risināt šāda veida uzdevumus, tiek sastādīts viens no pašiem svarīgākajiem grāmatvedības dokumentiem – uzņēmuma gada pārskats. Tā izpēte spēj dot daudzpusīgu informāciju par uzņēmuma finansiālo stāvokli un darbības rezultātiem, kā arī palīdzēt pieņemt nepieciešamo ekonomisko lēmumu.
Viena no uzņēmuma gada pārskata sastāvdaļām ir bilance. Plaši atspoguļojot uzņēmuma finansiālo stāvokli, tā kļūst par ļoti nozīmīgu grāmatvedības dokumentu, jo dod pilnu un skaidru priekšstatu par uzņēmumam piederošo līdzekļu sastāvu, kapitāla un parādu apjomiem. Šo informāciju var gūt bilances analīzes ceļā. Lai to paveiktu, jāsaprot bilances struktūru un tās informatīvo saturu.
Šā darba mērķis - dot pilnu un vispusīgu aprakstu bilances struktūrai un tās informatīvajam saturam.
Neiedziļinoties grāmatvedības uzskaites smalkumos, darbs mēģina dot priekšstatu par to, kāda bilancē iekļauta informācija palīdzēs pieņemt ekonomiskā un saimnieciskā rakstura lēmumus. Šim nolūkam, ņemot par pamatu LR likumdošanu, tiek apskatītas likumos noteiktās pamatprasības bilances uzbūvei un sastādīšanai, kā arī informatīvas bāzes veidošanai.
Likumā „Par grāmatvedību” noteikts, ka grāmatvedība uzņēmumā jākārto tā, lai grāmatvedības jautājumos kvalificēta trešā persona varētu gūt patiesu un skaidru priekšstatu par uzņēmuma finansiālo stāvokli, tā darbības rezultātiem1. Likums „Par uzņēmumu gada pārskatiem” piebilst, ka jāsniedz informācija par uzņēmuma līdzekļiem un saistībām2. Tas nozīmē, ka jābūt kādai īpašai uzskaites formai, no kuras var redzēt uzņēmumam piederošo līdzekļu apjomu un sastāvu, cik no šiem līdzekļiem pieder pašam uzņēmumam, cik lieli ir uzņēmuma parādi, kā arī cik lieli ir citu personu parādi uzņēmumam. Citiem vārdiem sakot, uzņēmumam jāsniedz informācija par saviem līdzekļiem un to finansēšanas avotiem. Šim nolūkam sastāda finanšu pārskatu, kura sastāvdaļa ir bilance.
Grāmatvedības bilance ir sistematizēts līdzekļu un līdzekļu finansēšanas avotu pārskats naudas izteiksmē uz noteiktu datumu.
Tātad, grāmatvedības bilance ir grāmatvedības cikla neatņemama sastāvdaļa3, kura saskaņā ar LR likumdošanu tiek sastādīta naudas izteiksmē, lietojot LR naudas vienību – latu, fiksējot uzņēmuma līdzekļus un to finansēšanas avotus kādā konkrētā momentā4. Parasti šis moments ir pārskata perioda (gada) beigās. Likums „Par uzņēmuma gada pārskatiem” nosaka, ka pārskata gadam jāaptver 12 mēneši, un parasti tas sakrīt ar kalendāro gadu. Likums arī piemin, ka pastāv iespēja noteikt arī citu pārskata periodu, pamatojot to ar atbilstošiem ierakstiem gada pārskata pielikumā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация