Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:887273
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Autora izvēlētā darba temats ir grāmatvedības organizācijas metodikas izstrādāšana SIA ”X”. Šādu tēmu autors izvēlējies, tādēļ, ka šobrīd šajā uzņēmumā grāmatvedības organizācijas metodika nav izstrādāta pilnībā likumā paredzētajā kārtībā. Šobrīd ir izstrādāti un darbojas atsevišķi grāmatvedības organizācijas metodikas posmi.
Grāmatvedības politika jeb grāmatvedības metodika ir konkrēti principi, nostādnes, tradīcijas un prakse, ko uzņēmums ir pieņēmis un lieto, gatavojot un sniedzot finansu pārskatus. Attiecībā uz vienu un to pašu jautājumu grāmatvedības politikas var būt atšķirīgas un ir nepieciešams izvēlēties un lietot uzņēmuma apstākļiem piemērotāko. Bez tam, bez detalizēta nolikuma par grāmatvedības uzskaites organizāciju uzņēmums nevar nodrošināt skaidru un patiesu finansiālā stāvokļa atainojumu. Šādai grāmatvedības uzskaites metodikai jābūt pirmajam, kas grāmatvedībā tiek izstrādāts uzsākot uzņēmuma darbību. Katram uzņēmumam jāveido savs grāmatvedības organizācijas modelis, to gatavojot jāsniedz informācija par finanšu pārskatu sagatavošanā lietotajiem novērtēšanas principiem un konkrētā uzņēmuma grāmatvedības politiku, lai būtu iespējams pareizi saprast uzņēmuma finanšu pārskatus. Šajā procesā jāzina attiecīgās saimnieciskās darbības nozares būtība un sniedzamā informācija gada pārskata sastāvdaļas.
Šī darba mērķis ir izstrādāt konkrētajā uzņēmumā, SIA “X”, grāmatvedības kārtošanas un organizēšanas metodiku, lai papildinātu jau darbojošās grāmatvedības uzskaites metodikas sastāvdaļas.
Izdalāmi darba uzdevumi:
1.Apskatīt uzņēmuma grāmatvedības kārtošanas un organizācijas pamatus un vispārīgos noteikumus, lai gūtu vispārēju priekšstatu par uzņēmuma struktūru, grāmatvedības organizāciju, izvēlēto grāmatvedības formu un novērtēšanas metodēm.
2.Izpētīt grāmatvedības dokumentu apgrozību , apskatot dokumentu sagatavošanas, pārbaudes un apstrādes secību, izpildīšanas termiņus, izpildītājus, nepieciešamo eksemplāru skaitu, glabāšanas vietu un ilgumu.
3.Izpētīt uzņēmuma līdzekļu uzskaites politiku, apskatīt krājumu novērtēšanas metodes, naudas līdzekļu un debitoru kreditoru uzskaiti.
Pirmajā nodaļā pētīts grāmatvedības uzskaites metodikas pamatojums.
Otrajā nodaļā īsi aprakstīta uzņēmuma SIA Firma “VAR C” darbība, raksturojot darbības veidu, apgrozījumu, darbības noieta tirgu.
Trešajā nodaļā apskatīta dokumentu apgozība uzņēmumā un veidota grāmatvedības dokumentu apgrozības shēma.
Cetrutajā nodaļā apskatīta uzņēmuma uzskaites līdzekļu politika, pievēršot uzmanību ilgtermiņu ieguldījumu uzskaitei, naudas līdzekļu uzskaitei un kreditoru uzskaitei.
Darba gaitā tika pētīti analīzēti uzņēmuma dati par laika periodu no 1996.gada līdz 2003.gadam, tika pētiti ar literatūras avoti un interneta dati.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация