Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:259139
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Graudi    4
  Grauda uzbūve    4
  Graudu ķīmiskais sastāvs    5
  Graudu veidi    6
  Kvieši    6
  Mieži    7
  Rudzi    8
  Auzas    9
  Rīss    9
  Kukurūza    10
  Griķi    11
  Graudu pārstrādes produkti    12
  Milti    12
  Maize    15
  Makaroni    18
  Putraimi    20
  Nobeigums    25
  Izmantotā literatūra    27
Фрагмент работы

Nobeigums
Graudaugu produkti viennozīmīgi ir nozīmīgs produkts cilvēka uzturā. Tas ir labs ogļhidrātu – cietes – avots. Ciete nešķīst ūdenī, un organisms to tieši neasimilē. Taču cietes sašķelšanās gala produkts ir glikoze, kas iesūcas asinīs. Glikoze, kas rodas cietes sagremošanas procesā, nonāk asinīs pakāpeniski un uz ilgu laiku nodrošina organismu ar ogļhidrātiem. Tomēr ne tikai tajos ir ne tikai ogļhidrāti, bet arī olbaltumvielas, šķiedrvielas jeb celuloze un citas uzturam nepieciešamās vielas, ko esmu uzskaitījusi šā darba sākumā.
No graudaugu pārstrādes produktiem – miltiem – var ražot dažādus našķus, ko mēs ar prieku arī baudām. Arī tādi ēdieni, kā makaroni ar sieru, plovs, vai auzu pārslu piena zupa nevienam nav sveši. Vienkārši, taču ļoti garšīgi.
Mēs dzīvojam Zemgalē – daudz līdzenumu un zeme lieliski piemērota lauksaimniecībai. Lauksaimniecība Latvijā šķietami iet uz leju, dēļ zemajām cenām, un lieliem zaudējumiem laikapstākļu dēļ. Nekad nevar paredzēt – šai ziemā būs liels aukstums, vai viss neizsals, cik lieli plūdi gaidāmi un tādā garā. Arī strādnieki šai nozarē sezonas laikā ir pārslogoti, strādā dienu un nakti, taču atalgojums ne vienmēr ir pieņemams. Taču ne par to iet runa.
Latvijā neaudzē rīsus, griķus nepiemēroto laikapstākļu dēļ. Kukurūzu kultivē, galvenokārt, biogāzes ieguvei. Mieži, kvieši, rudzi, auzas gan pie mums ir pietiekami izplatīti graudaugi.
Es arī minēju pārstrādes produktus. Personīgi es tos lietoji diez gan bieži. Taču maizi mēs visi lietojam gandrīz katru dienu. Galvenokārt brokastīs, vai arī, ja ļoti gribas ēst, bet slinkums kaut ko gatavot, maize mums nāk palīga.
Es arī veicu aptauju, lai uzzinātu, kādus graudaugu produktus cilvēki visbiežāk lieto savā uzturā.
Graudaugu produktus tik tiešām lieto salīdzinoši bieži – aptuveni 49% aptaujāto tos lieto katru dienu. 11% aptaujāto graudaugu pārstrādes produktus lieto reizi nedēļā, 28% biežāk kā reizi nedēļā, taču aptuveni 12% respondentu vai nu lieto savā uzturā graudaugu produktus retāk vai arī vispār tos izņem no sava uztura.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация