Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:511940
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ievads
Ikdienu liktenis kādu ģimenes locekli nostāda bēdīga fakta priekšā : ir smagi saslimis tuvinieks, un jārēķinās ar to, ka viņš turpmāk būs kopjams. Aprūpes iestādē bieži nonāk klienti jau ar ielaistām problēmām, smagiem izgulējumiem cilvēki mirst nevis ar pamat slimību, piemēram insultu, bet asins saindēšanās dēļ, ko rada izgulējumi. Ja cilvēks ir smagā stāvoklī, paralizēts un nekontrolē izvadorgānu funkcijas, izgulējumi var rasties jau pirmajā slimības dienā, sevišķi tas sakāms par ļoti veciem, korpulentiem vai tieši otrādi – vājiem cilvēkiem,. Svarīgi lai jau pirmajā dienā pie šāda slimnieka tiktu izsaukta aprūpes māsa no dežūrdienesta. Par šo vizīti nav jāmaksā. Māsiņa iemācīs ģimenei, kā pareizi kopt slimnieku, parādīs, kā jāklāj gulta, palīdzēs izraudzīties piemērotus slimnieku kopšanas līdzekļus un higiēnas piederumus.

Izgulējumu pazīmes:
Spiediena vietā āda kļūst sārta, pēc tam bālgana, iezilgana vai melnīgsnēji zila. Ādas krāsas izmaiņas saistītas ar asinsrites traucējumiem. Ja pacientam nav traucēta jušanas funkcija, viņš šajā vietā jūt sāpes, notirpumu. Ja pacients var, viņš mēģina kustēties, lai mazinātu spiedienu slimajā vietā. Tomēr, ja spiediens turpinās, ādā notiek neatgriezeniskas izmaiņas, tā plīst, veidojas čūlas, kas strauji palielinās. Tām padziļinoties, veidojas nekrozes ( āda kļūst melna). Ādas bojājuma vietā iekļūst infekcija, kas vēl vairāk apgrūtina dzīšanu
Ādas apskate un aprūpe

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация