Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:561063
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Hannibals    4
  Otrais pūniešu karš    6
  Kauja pie Kannām    9
  Kannu kaujas norise, sekas    11
  Nobeigums    15
  Recenzija    16
  Izmantotās literatūras saraksts    17.
Фрагмент работы

Virkne mazāku kauju novājināja Hannibala karaspēku. Kad 203. gadā pr. Kr. Ziemeļāfrikas krastā izkāpa romiešu karavīri, kartāgieši bija spiesti, lai aizstāvētu savas teritorijas. Gadu vēlāk Hannibals pie Zamas stājās aci pret aci ar labi apmācītu romiešu armiju un cieta smagu sakāvi. Kartāga bija spiesta noslēgt mieru, atteikties no daudzām teritorijām un maksāt Romai nodevas.

Nobeigums
216. g. p. m. ē. Kaujā pie Kannām hannibals parādīja savas lieliskās karavadoņa spējas. Romiešiem uzbrūkot, Hannibals lika savam karaspēkam atkāpties. To redzēdami romieši nodomāja, ka Hannibala armija ir sakauta, un devās straujā uzbrukumā. Hannibala jātnieki, kas atradās abos kaujas ierindas galos, aplenca uzbrūkošos romiešus. Vairāk nekā 50 tūkstoši romiešu karavīru tika nogalināti vai saņemti gūstā.
Šī sakāve satrieca Romu. Vēsturnieks Tits Līvijs rakstīja: “Ielas bija pilnas ar vaimanojošam un raudošām sievietēm.” Romieši baidījās, ka Hannibals dosies uz viņu pilsētu, un tās bija republikas drūmākās dienas.
Kā pirmais manā darbā tika pētīta Hannibala darbība Otra pūniešu kara laikā. Tā atspoguļo Hannibala neticamo objektīvi, parādot gan tās pozitīvās, gan negatīvas puses, kā arī uzvaras un zaudējums, kas nav raksturīgi sveštautiešiem, ņemot vērā, ka tie bija viņu niknākie ienaidnieki. Un kā otrā tika pētīta kauja pie Kannām, kuru izpētot atklājās, ka tā bija taktiski pārdomāta un tam laikam neraksturīgi un veiksmīgi izplānota. Teorētiski neviens karaspēks nevarēja uzvarēt Romas armiju, kurā bija astoņi leģioni ar labi bruņotiem un apmācītiem kareivjiem. Taču kartāgieši to izdarīja. Hannibals atklāja un izmantoja romiešu vienīgo vājo punktu: Romai bija skaitliski mazāka kavalērija.
Rakstot darbu tika veiksmīgi izpildīti visi izvirzītie uzdevumi, sasniegts ir arī darba mērķis- sniegt priekšstatu par Kannu kauju un tās dižo karavadoni Hannibalu, kas mainīja karataktiku senejā Pasaulē.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1332623
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация