Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:874209
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Šajā darbā plānoju aplūkot jaunievēlētā ASV prezidenta Baraka Obamas politisko rīcību un publiskās īpašības, kas ļauj skatīt viņu kā harizmātisku personību. Vai Obama ir īstens līderis? Vai viņa nākšana pie varas nav nejaušība? Atbildes uz šie jautājumiem centīšos rast šajā darbā.
Baraks Obama piedzima 1961.gada 4.augustā Honolulu, Havaju salās. Pilnais viņa vārds ir Baraks Huseins Obama Otrais, jo Obama tika nosaukts tēva vārdā, kas arī bija Baraks. Obamas mātes vārds ir Ana Dunhama. Abi vecāki – tēvs pēc izcelsmes melnādains kenijieties, bet māte balta amerikāniete – satikās, kad abi studēja Havaju Universitātē Manoa pilsētā. Barakam jaunākajam piešķīra vidējo vārdu Huseins, jo tēvs bija musulmanis, kas islāmam pievērsās tikai pieaugušo gados; sākumā gan tēvs pārstāvējis kristīgo ticību.
Divus gadus pēc dēla piedzimšanas vecāki pārstāja dzīvot kopā, līdz 1964.gadā viņi oficiāli šķīra savu laulību. Jaunais Baraks palika mātes aizgādniecībā, savukārt tēvs devās turpināt savu izglītību citas universitātes doktorantūras programmā. Vēlāk savā karjerā Obamas tēvs kļuva par Kenijas finanšu ministru, taču mira autoavārijā 1982.gadā. Obamas māte apprecējās ar citu tās pašas universitātes studentu no Indonēzijas, kā rezultātā 1967.gadā mazais Baraks kopā ar māti un patēvu pārcēlās uz dzīvi Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Tomēr pēc ceturtās klases pabeigšanas Obama devās atpakaļ Honolulu, kur arī ieguva vidējo izglītību.
Obama vairākkārt uzsvēris pusaudžu gados pārciestās psiholoģiskās grūtības, kas bijušas saistītas gan ar biežo dzīvesvietas maiņu, gan arī savu mantoto rasu kultūras bagāžu. Būt par bērnu vecākiem ar atšķirīgu ādas krāsu ir izrādījies visai liels pārbaudījums viņa dzīvē; sākotnēji viņš nav īsti spējis identificēt piederību kādai no rasēm. Obama ir atzinis, ka vidusskolas gados, savu problēmu nomākts, viņš lietojis alkoholu un kokaīnu, kā arī smēķējis marihuānu, ko gan vēlāk nožēlojis un nekad vairs nav pieskāries minētajām narkotiskajām vielām.
Pēc vidusskolas pabeigšanas Obama pārcēlās uz Losandželosu un uzsāka studijas Rietumu koledžā (Occidental College), kur pavadīja pirmos divus savu mācību gadus. No turienes jaunais Baraks pārvācās uz Ņujorku. Tur viņš sāka studēt politoloģiju Kolumbijas universitātē. Pēc mācību beigām Obama četrus gadus pavadīja Ņujorkā, strādājot vairākās organizāciju menedžmenta un nevalstiskajās iestādēs. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация