Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:743687
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.06.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Sirds fizioloģija un elektriskā vadīšanas sistēma. Normāls sirds ritms    4
3.  Hemodinamiskā nestabilitāte    5
4.  Atrioventrikulāras blokādes    6
5.  Asistolija    8
6.  Morganji-Adamsa-Stoksa lēkme    8
7.  Ātriju mirgošana    8
8.  Ātriju plandīšanās    9
9.  Kambaru tahikardija    10
10.  Ventrikulāra plandīšanās jeb undulācija    11
11.  Ventrikulāra fibrilācija jeb mirgošana    12
12.  Paroksismāla tahikardija    12
13.  Aritmiju raksturīgāko īpašību apkopojums    14
14.  Medikamenti ritma stabilizēšanai    15
15.  Kardioversija    18
16.  Defibrilācija    18
17.  Pētījuma daļa    20
17.1.  Pētījuma metodes apraksts    20
17.2.  Pētnieciskā darba rezultāti un analīze    21
18.  Secinājumi    27
19.  Nobeigums    28
20.  Izmantotās literatūras saraksts    29
  Pielikums    30
Фрагмент работы

18. Secinājumi
Vadoties pēc sava pētniecības darba teorētiskās un praktiskās daļas, nonācu pie sekojošiem secinājumiem:
• Supraventrikulārā tahikardija ir izplatīta jaunu cilvēku vidū. Tas izskaidrojams gan ar emocionālo un psiholoģisko stresu, gan ar veģetatīvo distoniju. Biežāk lietotie medikamenti ir Verepamils un Adenozīns, kuri pārliecinoši kupē no AV mezgla atkarīgas aritmijas.
• Bīstamākais ritma traucējums ir kambaru tahikardija, jo 27 no 28 defibrilācijām veikta tieši kambaru tahikardijas gadījumā. Tas arī nozīmē, ka bija iestājusies klīniskā nāve.
• Izvērtējot Dopamīna lietošanu, jāsecina, ka AV vadīšanas traucējumi visbiežāk, tas ir 35 reizes, ir radījušas hemodinamiskās nestabilitātes vadošo simptomu – kardiogēno šoku. Tas nozīmē, ka AV vadīšanas traucējumi ieņem nozīmīgu un novērtējamu vietu starp bīstamākajiem ritma traucējumiem.
• Mirdzaritmija ir visbiežākais un viens no bīstamākajiem ritma traucējumiem. To pierāda gan izsaukumu skaits, kas ievērojami prevalē pār citām aritmijām, gan hospitalizācijas biežums, gan pacientu sūdzības saistībā ar hemodinamisko nestabilitāti. Pieaugot hronisko saslimšanu gadījumiem, palielinās arī mirdzaritmijas sastopamība. Tā nezaudē savu aktualitāti līdz pat pēdējai vecuma grupai. Mirdzaritmijas lēkmju novēršanai visbiežāk lieto Novokaīnamīdu, Amiodaronu, Metoprololu.
• Mirdzaritmijas izplatība - 3 gadu laikā bijuši vairāk nekā 11 tūkstoši izsaukumu pēc 61 gadu vecuma. Tas apstiprina neapmierinošo Latvijas iedzīvotāju kardiovaskulārās sistēmas stāvokli, un diemžēl palielina insulta risku.
• NMP profesionāļiem veiksmīgi izdodas novērst sākušos hemodinamikas traucējumus medikamentozi, jo 3 gadu laikā reģistrēti tikai 53 elektroimpulsu terapijas gadījumi.
• Visu ritma traucējumu gadījumos vadošais simptoms, vērtējot no hemodinamiskās nestabilitātes puses, bijušas sāpes krūtīs. Tas pierāda ne tikai sirds ritma traucējumu nopietnību, bet arī biežas strukturālas izmaiņas sirds asinsvados un arī miokardā. Akūta sirds mazspēja izpaudusies kā elpas trūkums – visbiežāk pie mirdzaritmijas (199 reizes). Samaņas traucējumus radījusi gan mirdzaritmija, gan Av vadīšanas traucējumi.
Pamatojoties uz darba teorētiskajā un pētnieciskajā daļā iegūto informāciju, secinu, ka kvalifikācijas darba uzdevumi ir izpildīti, mērķis ir sasniegts, un uz pētījuma jautājumu par bīstamāko aritmiju ir atbildēts.

19.Nobeigums
Aritmiju bīstamība ir saistīta ar tās veidu, tomēr vairums gadījumos daudz nozīmīgāks ir sirds bojājuma smagums un funkciju traucējumi. Diemžēl vai varbūt, par laimi, nav nekāds noslēpums, ka mūsu sirds veselība ir tālu no ideāla. Neapzinoties slimības sekas, tas ir aritmijas spēju izsaukt hemodinamisko nestabilitāti, mēs nevarēsim veiksmīgi cīnīties ar tās cēloņiem – arteriālo hipertensiju, koronāro sirds slimību, sirds mazspēju (kas būtībā jau pati par sevi ir citas slimības sekas) un strukturālu pārmaiņu attīstību.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация