Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:852474
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.03.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

NARKOTIKU BŪTĪBA
Kopš seniem laikiem cilvēki ir izmantojuši psihoaktīvas vielas ārstnieciskiem, reliģiskiem un izklaides nolūkiem. Dažkārt cilvēki lieto šādas vielas, lai it kā justos pārliecināti un patīkami vai lai atslābinātos, vai lai ieraudzītu lietas citādā veidā.
Pasaulē zināmas daudzas vielas, kurām piemīt spēja izraisīt atkarību. Atkarības vielas, galvenokārt, ietekmē cilvēka garastāvokli, sajūtas, uztveri, intelektuālo un fizisko aktivitāti. Sākumā to iedarbība cilvēkam ir patīkama vai vēlama. Tieši vielu iedarbībā slēpjas bīstamība, jo cilvēki cer, ka viņi paši spēs regulēt atkarības vielu lietošanu pēc vajadzības un jebkurā brīdī no tām atteikties.
Diemžēl lielākā daļa atkarības vielu pēc īsas labsajūtas un baudas laika izraisa slimīgu tieksmi un nepieciešamību palielināt ieņemamo dienas devu, lai panāktu iepriekšējo iedarbību. Pieraduma dēļ atkarības vielu lietotājs sāk justies labi tikai intoksikācijā (vielu iedarbības stāvoklī), bet ierastās vielas trūkuma gadījumā viņa pašsajūta sāk pasliktināties. Tas veicina regulāru atkarības vielu lietošanu. Tomēr svarīgākā atkarības vielu būtība ir radīt psihisko atkarību – tieksmi, kas atņem cilvēkam neatkarību, nomāc agrākās intereses, maina dzīves vērtības un rīcību.
Psihoaktīvas vielas – vielas, kuru iedarbība izmaina veidu, kā cilvēks jūtas, domā vai izturas.
Ne visas psihoaktīvās vielas izraisa atkarību. Dažu psihoaktīvo vielu lietošana ir atļauta. Pie tādām pieder dažādi medikamenti, kas iedarbojas uz centrālo nervu sistēmu, kā arī alkohols un tabaka, kurus Latvijā var iegādāties no 18 gadu vecuma. Citu vielu – narkotiku lietošana un izplatīšana ir aizliegta saskaņā ar Latvijas likumdošanu un ANO konvencijām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация