Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:787402
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

H. Heses romāns „Stepes vilks” ir vērā ņemams, pat izcils, 20. gs. sākuma modernās literatūras paraugs, kurā tēlots krīzes situācijā sevi ieslodzījis indivīds, kas tādējādi uzlūkojams par nosacītu „autsaideru”. Tai pat laikā autors precīzi pierāda savu izvirzīto teoriju, ka cilvēks spēj tomēr izrauties no visdziļākā bezdibeņa, „pieņemt un iemīlēt pasaules absurdu un iepretim tam atklāt sava apgaismotā prāta un skaidrās sirds varenību” (Gūtmane, 204. lpp.).
Romāna ietvaros autors tēlo, analizē un skaidro indivīda garīgās attīstības ceļu, kas virzīts no „out” uz „in”. Asi un skaidri tiek iezīmēta nepieciešamība pēc harmonijas ar iekš- un ar ār- pasauli, pēc iniciācijas. Resp., tēlots varoņa attīstības ceļš, kas aizsākas no visdziļākā depresīvisktiski pašnāvnieciskā bezdibeņa un noslēdzas ar dzīvesprieka un baudīšanas kursa eksāmenu un mēģinājumu harmonizēt duālās pasaules.
Varoņa eksistences pamatproblēmu veido vēlme ārējo pasauli pielīdzināt un redzēt līdzīgu savai iekšējai pasaulei.
Interesants šķiet autora izvēlētais, pat akcentētais indivīda vecums, kurā iespējama šī pārveidošanās ─ cilvēka mūža vidus ─ 50 gadi, un tieši tik vecs ir romānā „Stepes vilks” centrālais tēls Harijs Hallers jeb Stepes vilks. Iespējams šis pusmūža jautājums aktualizēts saistībā ar mums zināmo „pusmūža krīzi”, kuras laikā cilvēks piedzīvo t.s. depresīvo diskomfortu, kad viss sasniegtais šķiet mazvērtīgs; sāpīgāk tiek uztverti visi zaudējumi, kas varbūt agrāk šķituši maznozīmīgi; neapzināti un tai pat laikā apzināti iezīmējas vēlme atdalīties, noslēpties no visa un visiem.
Domāju ar to saistāma arī romāna un arī centrālā tēla apzīmējums ─ Stepes vilks stepē viens un tai pat laikā starp citiem ─ atklāta varoņa diskomfortablā, varbūtēji arī perifērā pozīcija.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1122812
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация