Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:771978
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads.    4
  Hipotēka.    5
  Hipotēka uz nekustamu īpašumu.    6
  Hipotēkas nodibināšana.    7
  Hipotēkas pārjaunošana un dzēšana.    10
  Kuģu hipotēka.    13
  Komercķīla.    14
  Secinājumi.    16
  Bibliogrāfija.    17
Фрагмент работы

Pamazām attīstot Latvijas ekonomiku, atgūstoties no padomju laikiem, cilvēki ieiet tirgus apritē. Es nevēlējos teikt, ka PSRS laikos ekonomika nebija attīstīta, tomēr jāatzīst, ka aprobežojumu bija ļoti daudz. Kaut vai ņemot par pamatu hipotēku, kas arī ir mana referāta temats, tās ķīla ir nekustamais īpašums, kas padomju laikos nemaz nepastāvēja. Tomēr runa jau arī nav par to. Mainoties politiskajiem režīmiem, Latvijā sākās sava veida haoss, kas ar rūpīgu darbu un pacietību bija jāpārvar. Tieši Latvijas ekonomika tad izcēlās ar savu nestabilitāti, un tad vēl tās Bankas Baltijas lietas, kas satrauca visu valsti un daudzi cilvēki zaudēja pat savus mūža ietaupījumus. Varētu teikt, ka veidojās zināma neuzticība gan bankām, gan pašai valstij. Tomēr laiks nestāv uz vietas, un viss pamazām nokārtojas. Pēc pēdējiem statistikas datiem tieši jaunieši (to skaitā studenti) uzticas bankām visvairāk, kā arī vidēja gājuma cilvēki labprāt sadarbojas ar bankām, tomēr vecāka gājuma cilvēki bankām uzticas nelabprāt.
Kāpēc es savu referātu uzsāku ar Latvijas ekonomiku un banku reitingu? Atbilde ir ļoti vienkārša, jo tam visam ir vistiešākais sakars ar mana referāta izvēlēto tematu: hipotēka.
Hipotēka - viens no ķīlas tiesību veidiem, kas mūsdienās tiek pielietots visbiežāk. Šis biežums izpaužas vairāk nevis individuālos darījumos starp privātām personām, bet gan starp privātām personām un bankām. Tieši bankas ir tās, kuras labprātāk aizdod privātām personām , kā arī juridiskām kredītus, aizdevumus uz noteiktas likmes procentiem un uz noteiktu laiku, kā jau katrā bankā tas ir atrunāts tipveida kredītlīgumos.
Šī attiecīgā pozīcija ir izskaidrojama ar to, ka nekustamais īpašums ir visizdevīgākais ķīlas veids gan bankām, gan privātpersonām. Savukārt šo izdevīgumu varēs aplūkot pašā referāta gaitā, kas izpaužas visai nozīmīgi.
Apkopojot iepriekš teikto, ir vēl jāpiebilst, ka mana referāta izvēles noteicošais faktors bija tieši zinātkāre hipotēkas būtības noskaidrošanai un savu zināšanai padziļināšanai šajā jautājumā.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1196996
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация