Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:530015
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.03.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Viens no valsts pārvaldes stūrakmeņiem ir profesionāls, kompetents un tiesiski funkcionējošs civildienests. Ceļā uz iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), Latvijas Republikai tika pārmests valsts pārvaldes vājums jeb nepietiekama valsts pārvaldes administratīvā kapacitāte. Lai uzlabotu valsts pārvaldes administratīvo kapacitāti, manuprāt nozīmīga loma būtu pievēršama ierēdņiem un to profesionalitātei. No ierēdņa darbības un tās rezultātiem ir atkarīgs, piemēram vai tiks izstrādāti likumi, kas ir taisnīgi un nepieciešami patlaban mūsu valstī, vai valstī netiks ievesta kontrabanda, kas grauj valsts ekonomiku, u.tml. jautājumi. Ja bieži nākas dzirdēt, ka liela daļa valsts pārvaldes pieņemto lēmumu nav tiesiski, tad, ievērojot, ka tos pieņem amatpersonas vai ierēdņi, jārunā par to, kādi ir cēloņi šādai rīcībai. Daļēji šīs kļūdas ir apzinātas rīcības rezultāts – korupcija, bet vairumā gadījumu tās iespējams ir neapzinātas rīcības rezultāts – neprofesionalitāte. Ņemot vērā, ka Latvija atrodas pievienošanās ES priekšvakarā, tēma ir aplūkota ES dalībvalstu pieredzes kontekstā.
Lai nodrošinātu, ka ierēdņi savus pienākumus veic godprātīgi, profesionāli un tiesiski, pirmkārt, ir būtiskas gan zināšanas un prasmes, kuras ierēdnis ieguvis darba procesā, pildot pienākumus un analizējot rezultātus, gan arī šo zināšanu un prasmju papildināšana mācību procesā. Personāls ir svarīgākais un vērtīgākais jebkuras iestādes resurss, un nevērība pret personāla izglītošanu un kvalifikācijas celšanu, neradot iespēju izmantot darbinieku potenciālu pilnībā, ir izšķērdība un liecina par neracionālu budžeta līdzekļu izmantošanu. Personālam var uzticēt pienākumus, taču iestādes vadītāja uzdevums ir padotos apmācīt pienākuma veikšanai.
Eiropas padomes Ministru komitejas rekomendācijas par valsts amatpersonu statusu Eiropā 15.punktā, ņemot vērā, ka valsts amatpersonas, t.sk. ierēdņi, ir valsts pārvaldes pamatelements un tām nepieciešama attiecīga kvalifikācija, ir uzsvērusi, ka zināšanu papildināšana ir būtiska valsts pārvaldes efektivitātes sastāvdaļa.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1140167
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация