Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:236760
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Mārketinga pamati    4
  Mārketinga būtība    5
  Mārketinga attīstības cēloņi    7
  Mārketinga darbības mērķi    9
  Mārketinga darbības koncepcija    11
  Mārketinga struktūra    12
  Mārketings un tā vide    15
  Mārketinga nozīme uzņēmumā    17
  Mārketinga vadīšanas process    18
  Secinājumi    20
  Izmantotas literatūras saraksts    21
Фрагмент работы

Ievads
Mārketings vienlaikus ir gan zinātne, gan māksla, kur jāapvieno plānošanu, analīzi un disciplīnu ar iedvesmu un jaunradi.
Mārketings ir dinamiska, jebkura uzņēmuma veiktās un nākotnē plānotās darbības neatņemama sastāvdaļa. Mārketinga mērķis ir klienta nodrošināšana ar produktu vai pakalpojumu, ko var definēt kā patērētāja un ražotāja savstarpējo vajadzību apmierināšana. Mārketings ir uzņēmējdarbība, kas efektīvi un produktīvi veicina apmaiņu.
Mūsdienu efektīvs uzņēmējdarbības instruments ir mārketings ar tā iespējām noteikt piedāvājuma un pieprasījuma savstarpējo struktūru, pircēju vajadzības, konkurentu darbību un citas būtiskas aktivitātes.
Diemžēl ne visi uzņēmēji un menedžeri zina, cik svarīga nozīme pašreizējos sarežģītajos ekonomiskajos apstākļos cīņā par patērētāju loka paplašināšanu ir mārketinga zināšanām. Jo plašāk attīstās tirgus, jo sarežģītākas kļūst ekonomiskās sviras un stimuli. Mārketinga stratēģija palīdz atrisināt uzdevumus, kas pastāv, risinot problēmas tautsaimniecībā, saimniecisko savstarpējo sakaru veidošanā starp ražotājiem un patērētājiem. Mārketinga stratēģija nozīmē arī to ideju atbalstīšanu, kas rosina jaunu preču attīstību un sekmīgu realizāciju.
Galvenā mārketinga devīze – nodrošināt patērētāju ar īsto produktu par īsto cenu, pārdodot to īstajā vietā, nodrošinot ar īsto informāciju un darot to visu labāk par konkurentiem.
Referāta darba mērķis – teorētiski apskatīt un virspusēji izpētīt mārketinga pamatus.

Mārketinga pamati
Ja uzdotu jautājumu – Kas ir marketings?- lielāka daļa cilvēku uz šo jautājumu atbildētu, ka tas ir kaut kādā veidā saistīts ar reklāmu un pārdošanu. Tomēr nopietniem darījumu cilvēkiem panākumu gūšanai biznesā būtu jāzina par marketingu stipri vairāk.
Īsumā marketingu varētu definēt šādi- mārketings ir uzņēmējdarbība, kas efektīvi un produktīvi veicina pārmaiņu, kuras mērķis ir klienta vēlmju un vajadzību apmierināšana, radot produktu vai pakalpojumu, to izplatot, virzot tirgū un nosakot tā cenu.
Tātad marketinga pamatā ir vēlmju un vajadzību apmierināšana, nodrošinot viņus ar īsto produktu par pareizo cenu, realizējot to īstajā vietā, nodrošinot klientus ar īsto informāciju to visu veicot labāk par konkurentiem.










Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация