Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:699883
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Imperators Flavius Petrus Sabbatius Justinianus jeb Justiniāns I    3
1.1.  Justiniāna I politiskā darbība    3
1.1.1.  Iekšpolitiskā darbība    4
1.1.2.  Ārpolitiskā darbība    6
2.  Justiniāna sievas Teodoras politiskā darbība    7
3.  Justiniāna politiskās darbības atspoguļojums Bizantijas autoru darbos    8
3.1.  Vēsturnieks Prokopijs    8
3.2.  Vēsturnieks Jons no Efesas    10
3.3.  Vēsturnieks Menanders Protektors    10
3.4.  Vēsturnieks Jordanes    11
  Nobeigums    12
  Izmantotās literatūras saraksts    13
Фрагмент работы

Par sava referāta darba tematu esmu izvēlējies “Imperatora Justiniāna I politiskās darbības atspoguļojums vēlā antīkā laikmeta autoru darbos,” tādejādi, par sava darba mērķi izvirzot uz vēlā antīkā laikmeta autoru darbu salīdzināšanu balstītu avotu analīzi, kas atspoguļo Justiniāna I politisko darbību un šīs politiskās darbības nozīmi Bizantijas attīstībā.
Lai pēc iespējas objektīvāk varētu apskatīt vēlā antīkā laikmeta autoru darbos sniegtās ziņas par Justiniāna I politisko darbību, mēs nevaram apskatīt, tikai viena autora darbus, ir vajadzīgi vairāki, kā arī zināt autora ieinteresētību darba tapšanas procesā un laiku, kad tas tapis, jo objektīvi un ticami informāciju var atspoguļot tas, kas ir bijis šo notikumu aculiecinieks, ar notikumiem nesaistīts cilvēks, kas atspoguļo šos notikums no malas, pats tajos neiesaitoties.
Dzimis 483.g. 11. Maijā mazā ciematiņā, sauktā par Tauresiju Illirijā1. Ticis nodots adoptācijā pie onkuļa Justina, kas rūpējās netikai par viņa uzturēšanu, bet arī par izglītību, tā Justiniāns I ieguva labas zināšanas gan jurisprudencē, gan vēsturē, gan teoloģijā. Bija pazīstams ar daudzu tā laika autoru darbiem un uzskatiem. Kad 518.g. viņa mātes brālis Justins kļūst par imperatoru, Justiniāna I karjeras ceļš ir nodibināts. 521.g. Justiniāns kļūst par konsulu, un vēlāk par armijas virspavēlnieku, līdz 527.g. kļūst par Bizantijas imperatoru. Ieņem imperatora amatu līdz savai nāvei – 565.g.
Viens no vispretrunīgāk vērtētajiem Romas imperatoriem. Savā politiskajā darbībā noteikts un mērķtiecīgs. Ļoti godkārīgs un viltīgs valdnieks, tai pat laikā nežēligs un taisnīgs imperators, kuram daļēji izdodas atjaunot Romas impēriju, tās sākotnējā varenībā. Atļaušos teikt, ka Justiniāns I bija daļējs nihilists, sabiedrības normu neievērotājs, pateicoties savam onkulim Justinam, kas izdod likumu par to, ka precības starp dažādiem sabiedrības slāņiem ir atļautas, lauž pastāvošos stereotipus, kas nosaka, ka dažādu sabiedrības slāņu pārstāvji nedrīkst precēties. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация