Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:432025
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 28 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    5
1.  INFLĀCIJAS TEORĒTISKAIS RAKSTUROJUMS    5
1.1.  Inflācijas jēdziens, veidi un tempi    5
1.2.  Inflācijas cēloņu un seku raksturojums    7
1.3.  Inflācijas svarīgāko rādītāju noteikšana un aprēķināšana    12
2.  INFLĀCIJAS ANALĪZE LATVIJAS REPUBLIKĀ 2004.-2008. gadā    15
2.1.  Inflācijas dinamika un struktūra Latvijas Republikā 2004.-2008. gadā    15
2.2.  Latvijas Republikas 2004.–2008. gada inflācijas sociālās sekas    20
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    26
  AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    29
  PIELIKUMI    31
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Studiju darba mērķis ir sasniegts. Tika noskaidrota inflācijas jēdziena būtība, inflācijas parādības galvenākie jēdzieni. Tika izpētīta inflācijas dinamika un struktūra Latvijā 2004. g.-2008. g. laikā, kā arī tika apskatītas galvenās inflācijas sekas no patērētāju viedokļa. Darba gaitā ievadā izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies. Tagad ar empīriskajiem datiem ir pierādīts, ka inflācija ietekmē ne tikai makroekonomiku kopumā, bet arī negatīvi skar katru patērētāju atsevišķi. Darba autore ir izdarījusi šādus secinājumus:
1. Inflācija ir viens no svarīgākajiem valsts makroekonomiskiem rādītājiem, kas raksturo naudas vērtības pazemināšanos jeb vispārēju cenu kāpumu mājsaimniecības precēm un pakalpojumiem. Augsta nekontrolējamā inflācija ir tautsaimniecības kavējošais faktors.
2. Pastāv dažādu veidu inflācija – pamatinflācija, neparedzamā un prognozējamā inflācija, kā arī principiāli izšķir pieprasījuma inflāciju un izmaksu jeb piedāvājuma inflāciju. Atkarībā no inflācijas lieluma procentos izšķir 3 inflācijas tempus: mērenā inflācija (3–7% gadā), straujā inflācija (virs 10% gadā) un hiperinflācija (pārsniedz 50% mēnesī).
3. Atkarībā no tā, vai inflācija ir pieprasījuma vai piedāvājuma, arī to cēloņi var būt visai dažādi. Taču, tika noskaidrots, ka kopumā inflācijas iekšējie cēloņi ir šādi: pārmērīgā naudas emisija, kredītu un saņemtas darba algas neefektīvā izmantošana, nodokļu pieaugums, kredīta procentu likmju kāpums, preču piedāvājuma samazināšana vai pieprasījuma palielināšana, nacionālās valūtas kursa pazemināšana, importa resursu cenu kāpums, importa preču cenu pieaugums vai ārzemju valūtas kursa paaugstināšana.
4. Inflācija var novest pie tādām sekām kā spekulatīvu darījumu pieaugums, kreditoru zaudējumi, debitoru ieguvumi, tautsaimniecības ekonomiskās efektivitātes samazināšana un daudzie citiem, galvenokārt, protams, negatīviem. Kā arī šeit ir svarīgi minēt arī to, ka inflācija nosaka arī ienākumu pārdali tautsaimniecībā.
5. Inflāciju parasti mēra, izmantojot īpašo rādītāju – PCI (raksturo patēriņa preču un pakalpojumu izmaiņas noteiktā laikā). PCI izmanto, lai aprēķinātu PCI izmaiņas jeb inflācijas tempu ( procentos izteiktas cenu līmeņa izmaiņas). Pie inflācijas piederošiem radītājiem vēl var minēt tādus rādītājus, ka patēriņa grozs, patēriņa groza svari utt.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1337202
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация