Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:290328
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.11.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Informācijas sabiedrība kā pozitīvs un negatīvs fenomens    4
1.1.  Optimistiskās informācijas sabiedrības teorijas    5
1.2.  Pesimistiskās informācijas sabiedrības teorijas    7
2.  Optimistisko un pesimistisko informācijas sabiedrības teoriju izvērtējums    11
  Nobeigums    14
  Literatūras saraksts    15
Фрагмент работы

Nobeigums
Informācijas sabiedrības laikmetā, izmantojot modernās informācijas un komunikāciju tehnoloģijas kā galvenos instrumentus, tiecas sekmēt pieeju plaša apjoma informācijai, kā arī nodrošināt zināšanu radīšanas procesu visiem cilvēkiem pasaulē. No tā izriet, ka informācijas sabiedrībā galvenās vērtības ir informācija un zināšanas, kā arī cilvēku spēja un prasme tās pielietot. Balstoties uz pieņēmumu, ka informācijas sabiedrība ietekmē visus cilvēku dzīves aspektus, ir būtiski zināt informācijas sabiedrības būtību un tās nozīmīgākos elementus, lai būtu iespējams izmantot visas tās sniegtās priekšrocības.
Informācijas sabiedrība, līdzīgi kā citi fenomeni un lietu kārtības pasaulē, ietver gan pozitīvās, gan negatīvās tendences. To apliecina arī dažādi uzskati par informācijas sabiedrības lomu un tās ietekmes dabu uz cilvēku dzīvi, proti, pozitīvās jeb apliecinošās un negatīvās jeb noliedzošās informācijas sabiedrības teorijas. Viena no tām tiecas slavēt un skatīt informācijas sabiedrību kā vēlamu, akcentējot tās pozitīvās puses, savukārt otra tiecas paust šaubas un brīdināt par riskiem un nevēlamām ietekmēt, ko var radīt informācijas sabiedrības laikmets. Manuprāt, ir kļūdīgi vērtēt informācijas sabiedrību kā labu un vēlamu vai kā sliktu un nevēlamu fenomenu, jo tā nav viennozīmīga. Tā vietā, ir nepieciešams apzināties cik vien iespējams visas tās sniegtās priekšrocības un trūkumus, lai būtu iespējams attīstīt stratēģijas, kuras izmantojot būtu iespējams mazināt tās negatīvās tendences un pilnvērtīgi baudīt tās sniegtās priekšrocības.
Manuprāt, par informācijas sabiedrības laikmeta strauju tuvošanos (bet varbūt mēs jau dzīvojam informācijas sabiedrībā?) liecina tas, ka cilvēku dzīvē arvien lielāka loma ir informācijai un pieeja tai, kā arī informācijas un komunikāciju tehnoloģijām, līdz ar to, uzskatu, ka informācijas sabiedrība ir neizbēgama. Bez plašas un no dažādiem avotiem iegūtas informācijas cilvēks nevar objektīvi spriest par lietām un notikumiem pasaulē, kā arī nevar pieņemt saprātīgus un gudrus lēmumus. Informācijas sabiedrība, tāpat kā citas lietas pasaulē, ietver galējību, proti, gan informācijas trūkums, gan informācijas pārpilnība ir slikta, radot negatīvas ietekmes uz visiem cilvēku dzīves aspektiem. Līdz ar to ir nepieciešams rast līdzsvaru, mērenību, kur, izmantojot uz izziņu balstītas stratēģijas, cilvēki var pilnvērtīgi izmantot informācijas sabiedrības laikmeta sniegtās priekšrocības.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1327108
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация