Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:158592
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.03.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mobilās brigādes pakalpojumi ir viens no mājas aprūpes pakalpojumu veidiem. Mobilo brigāžu mērķa grupas sociālajā darbā ir dažādas – tie var būt bezpajumtnieki, cilvēki ar īpašām vajadzībām, bērni sociālā riska ģimenēs, narkomāni, HIV slimnieki, utt. un, protams, arī seniori. Mobilās brigādes nepieciešamības pamatojums ir senioru nespēja veselības traucējumu un vecuma dēļ veikt pašaprūpi bez palīdzības no malas, un daudzi no viņiem dzīvo tālu no pagastu centriem, tādēļ viņiem nepieciešams saņemt speciālistu pakalpojumus savā dzīvesvietā, kur viņu izbraukumos apmeklēs paši speciālisti. Mobilajā brigādē pēc nepieciešamības var iekļaut dažādus speciālistus, bet obligāti jābūt sociālajam darbiniekam, sociālajam aprūpētājam, medicīnas darbiniekam, vēlams arī psihologs, ergoterapeits, jurists, kas veiktu praktisku un konsultatīvu atbalstu (supervīziju). [7]
Daugavpils pašvaldībā cilvēkiem ar I un II invaliditātes grupu (redzes, kustību, garīga rakstura traucējumiem, multiplo sklerozi un bērniem ar invaliditāti no 5 līdz 18 gadu vecumam) tiek piedāvāts jauns – asistenta pakalpojums. Asistents pavada klientu ārpus mājas ikdienas gaitās, sniedz palīdzību klientam pašaprūpē. Tas paredzēts, lai atvieglotu cilvēku ar invaliditāti pārvietošanos ārpus mājokļa un nokļūšanu vietā, kur cilvēks strādā, mācās, saņem pakalpojumu vai veic sabiedriskās aktivitātes. Sociālo lietu pārvaldes klienti plaši izmanto asistenta pakalpojumus, un arī bērniem invalīdiem ir asistenti, kas viņus pavada uz skolu, koledžu, vizītēs pie ārsta utt. [9]
Daugavpilī no 2012. gada ar ,,Latvijas Samariešu apvienības” atbalstu darbojas arī ,,drošības poga” (rokas pulkstenim līdzīga aproce), ko bez maksas saņēma 30 vientuļi pensionāri. Poga jau ir glābusi vairāku pensionāru dzīvības.
Var secināt, ka sociālajā aprūpē šodien notiek deinstitucionalizācija – pāreja no institucionālās aprūpes uz aprūpi mājās kā alternatīvo aprūpes formu. Sociālajā aprūpē ienāk jaunas alternatīvās aprūpes formas – mobilā brigāde, asistenta pakalpojumi, drošības poga.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация