Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:338067
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Intervijas jēdziens un būtība    4
2.  Intervētāja un intervējamā funkcijas    5
3.  Intervijas izmantošanas nosacījumi    6
4.  Intervijas veidi    7
4.1.  Atvērtā jeb nestrukturētā intervija    7
4.2.  Strukturētā intervija    8
4.3.  Daļēji strukturētā    8
4.4.  Padziļinātā intervija    9
4.5.  Grupas un fokusa intervija    9
5.  Intervijas priekšrocības un trūkumi    10
5.1.  Intervijas priekšrocības    10
5.2.  Intervijas trūkumi    11
6.  Intervēšanas sagatavošana un novadīšana    12
7.  Darba intervija    14
8.  Intervijas analīze    16
  Nobeigums    19
  Izmantotā literatūra    20
Фрагмент работы

Nobeigums
Referāta sākumā ir apkopota informācija par intervijas būtību un tās nozīmi. Intervija ir divu cilvēku savstarpēja mijiedarbība sarunas un saskarsmes veidā. Tā ir noteiktas tematikas saruna starp indivīdiem, kuras rezultātā tiek iegūti kvantitatīvi vai kvalitatīvi dati saistībā ar pētījuma hipotēzēm. Interviju var iedalīt vairākos veidos: 1) strukturēta intervija – jautājumi ir plānoti jau iepriekš un tie tiek stingri fiksēti; 2) daļēji strukturēta intervija – jautājumi ir plānoti iepriekš, taču sarunas gaitā ir pieļaujama atkāpe no tiem, kā arī ir vairāki atvērtā rakstura jautājumi, uz kuriem respondents atbild brīvi, balstoties tikai uz savu pieredzi; 3) Nestrukturētā jeb fokusa intervija – jautājumi nav strukturēti un bieži vien tie rodas intervijas gaitā, parasti balstīti uz improvizāciju. Citreiz saruna norisinās starp vairākiem cilvēkiem vienlaicīgi - grupu un fokusa intervijas – tā ir diskusija starp indivīdiem grupā (parasti 8 – 11), kura balstās uz kādu no trijiem iepriekšminētiem intervijas veidiem. Intervijas procesā svarīga nozīme ir kontrolei. Parasti to uzņemas intervijas vadītājs jeb intervētājs, kurš uzdod jautājumus, bet respondents atbild uz tiem. Tā ir specifiska lomu sadale starp sarunas dalībniekiem.
Intervijas pozitīvā iezīme, kura ir atšķirīga no pārējām pētniecības metodēm, ir tās elastība. Jautājumi var tikt brīvi pārrunāti, līdz ar to tiek iegūts respondenta subjektīvs uzskats, kas, savukārt ir negatīvs aspekts. Kvalitatīvās metodes pielietošana nav paredzēta lielām cilvēku grupām, tādēļ pētījumu šādā gadījumā neveic plaša mēroga problemātikas izpētei.
Respondentu izvēlē ir jāveic īpaši uzmanīgi, jo ir svarīgi, lai intervējamais spētu izklāstīt savu viedokli pēc iespējas izsmeļošāk.
Intervijas metodes pielietošana nav tas vienkāršākais pētniecības veids, jo tas prasa sevī ieguldīt daudz laika, resursus un zināšanas, jo, piemēram, intervijas datu apkopošana un kodēšana ir ļoti sarežģīts process, it īpaši, ja pētījumā tiek pielietota nestandartizēta tipa intervija. Jo tās ir savstarpēji tik pat kā nesalīdzināmas un individuālas. Tādēļ, pirms apņēmīgi uzsākt darbu pie kvalitatīva pētījuma, kurā kā informācijas ievākšanas metode tiek izmantota intervija, ir jāapdomā, vai tas būs efektīvākais veids, kā iegūt nepieciešamos datus pētījumam un, vai tas atbilst tā specifikai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация