Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:690483
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  ĪPAŠUMA JĒDZIENS UN ĪPAŠUMA IEGŪŠANAS VEIDU VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS    5
2.  SĀKOTNĒJIE ĪPAŠUMA IEGŪŠANAS VEIDI    7
2.1.  ĪPAŠUMA IEGŪŠANA AR PIEGŪŠANU    7
2.2.  ĪPAŠUMA IEGŪŠANA AR PIEAUGUMU    9
2.3.  ĪPAŠUMA IEGŪŠANA AR IEILGUMU    11
3.  ATVASINĀTIE ĪPAŠUMA IEGŪŠANAS VEIDI    13
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    16
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    17
Фрагмент работы

Šis referāts tiks izstrādāts studiju kursā- Lietu tiesības. Lietu tiesības ir civiltiesību daļa, kura nosaka lietu piederību konkrētiem subjektiem. Lietu tiesībās visaktuālākais un pazīstamākais lietu tiesību veids ir īpašuma tiesības. Īpašuma tiesības ir viena no subjektu nozīmīgākajām pamattiesībām. Lietas var atrasties dažādu subjektu īpašumā, bet, pirmkārt, ir ļoti aktuāli ir noskaidrot, kādā veidā ir iespējama īpašuma iegūšana, lai realizētu savas tiesības, jo īpašnieks savas absolūtās tiesības drīkst realizēt tikai likumā atļautā veidā un, protams, nepārkāpjot citu indivīdu tiesības.
Īpašuma iegūšanas veidu vispārīgs raksturojums ir mūsdienām ļoti nozīmīgs un aktuāls temats. Šajā laikā, kad visi cenšas pēc iespējas vairāk nopelnīt, iegūt savā īpašumā nozīmīgas, svarīgas un ne tik svarīgas lietas, dzenas pēc materiālā labuma, liekas, ļoti loģiski ir izpētīt īpašuma iegūšanas veidus, lai labāk orientētos lietās, kas mūsdienās ir tik svarīgas un noderīgas. Pirms tam pati esmu sastapusies ar īpašuma iegūšanas problēmām, tāpēc nolēmu plašāk izpētīt tiesības un pienākumus, kas saistīti ar īpašuma iegūšanu.
„Īpašums ir pilnīgas varas tiesības par lietu, t.i. tiesība valdīt un lietot to, iegūt no tās visus iespējamos labumus, ar to rīkoties un noteiktā kārtā atprasīt to atpakaļ no katras trešās personas ar īpašuma prasību.” 1
Par īpašumu var būt viss, kas nav ar likumu izņemts no vispārējās apgrozības. Mums katram ikdienā pieder lielākas vai mazākas lietas- īpašums. Ļoti svarīgi ir uzzināt kā mēs varam tiesiski ar tām rīkoties, lai neradītu zaudējumus sev un nepārkāptu citu indivīdu tiesības.
Šajā referātā tiks apskatīti aktuālākie īpašuma iegūšanas veidi. Īpašuma iegūšanas veidi tiek dalīti divās lielās grupās:
Sākotnējie īpašuma iegūšanas veidi un
Atvasinātie īpašuma iegūšanas veidi.
Referātā tiks apskatīti īpašuma iegūšanas veidi vadoties pēc šāda īpašuma iegūšanas veidu dalījuma grupās. Katra šī grupa tiks aplūkota detalizētāk, lai noskaidrotu, kādi tieši īpašuma iegūšanas veidi ir iespējami un tiek grupēti zem šī dalījuma. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1128593
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация