Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:610417
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Objekta apraksts    3
2.  Procesi un dokumenti    4
3.  Kadastrālās vērtības aprēķināšana    7
  Secinājumi    10
  Bibliogrāfiskais saraksts    11
Фрагмент работы

Mūsdienās nekustamā īpašuma kadastrālajai vērtībai ir būtiska nozīme valsts saimnieciskajā darbībā. Kadastrālo vērtību galvenokārt izmanto nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanā un valsts nodevas aprēķināšanai. Svarīgi, lai kadastrālās vērtības noteikšanai būtu pieejami precīzi dati par nekustamajiem īpašumiem un tie tiktu regulāri atjaunoti.
Kursa darba galvenais uzdevums bija iepazīties ar kadastrālās vērtēšanas būtību, pamatprincipiem, ēku kadastrālo vērtību aprēķināšanas kārtību un to ietekmējošajiem lielumiem, kā arī jāveic kadastrālās vērtības un datu aktualizāciju nekustamajam īpašumam –zemei, dzīvojamajai ēkai un jaunbūvei (nedzīvojamajai ēkai).
Kadastrālās vērtības noteikšana ir sarežģīts process, kuru aprēķina automatizēti pēc vienotas formulas, balstoties uz Kadastra informācijas sistēmā reģistrētiem datiem, nevis prognozējot vai pieņemot, kāda vērtība īpašumam varētu būt nākotnē. Kadastrālo vērtību cenšas maksimāli pietuvināt tirgus vērtībai, bet, tā kā kadastrālās vērtības noteikšanai tiek izmantota informācija par diviem gadiem, tad vērtības nobīde ir aptuveni par gadu līdz pusotram, ja nekustamā īpašuma tirgus būtu stabils, tas kadastrālās vērtības varētu pēc iespējas ātrāk pietuvināt tirgus vērtībai. Veicot kadastrālo vērtēšanu subjektīvisms tiek izslēgts.

Nekustamais īpašums, piederošs Jānim Osim (personas kods 123456-23411), ar kadastra numuru 8076 004 0033 atrodas Rīgas rajonā, Mārupes pagasta, Lielā ielā 2 un ir reģistrēts Valsts zemesgrāmatas nodalījumā ar numuru 12752, kura sastāvā ir zemes vienība ar kopējo platību 1748 m2 ar kadastra apzīmējumu 8076 004 0033, kā arī būve ar kopējo platību 206 m2 ar kadastra apzīmējumu 8076 004 0033 001.
Nekustamajam īpašumam noteiktie apgrūtinājumi:
aizsargjoslas teritorija gar elektrisko tīklu kabeļu līniju – 0.375 m2
Atsavināšanas aizliegumi nav.
Tiek pievienota daļa no blakus esošas zems vienības. Kadastra apzīmējums- 8076 004 036. Zemes lietošanas veids ir- lauksaimnieciska rakstura uzņēmumu apbūve. Šī zemes gabala platība sastāda 312 m2. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1128593
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация