Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:476572
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.12.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pie glezniecības šedevriem tiek pieskaitīts arī El Greko ainavas gleznojums „Toledo ainava” jeb “Negaiss pār Toledo” (skat. 5. att.). Mākslas darbu kopā ar Vinsenta van Goga, Džozefa Melorda Viljama Tērnera un Kloda Monē ainavām uzskata par vienu no labākajiem debesu attēlojumiem Rietumu mākslā. Īpaši varam izcelt krāsu kontrastu starp tumšajām un drūmajām debesīm augšpusē un spoži zaļajiem kalniem zemāk.
Viena no mākslinieka spēcīgākajām talanta izpausmēm ir portreta meistarība. El Greko portretiem raksturīga ārēja vienkāršība, atturība un reizē apbrīnojami dziļš psiholoģiskais raksturojums. Kaut arī Spānijas glezniecībā 16. gadsimta sākumā portrets nav plaši pārstāvēts, gadsimta gaitā tas piedzīvo uzplaukumu. El Greko veidojis Spānijas inkvizitora Ninjo de Gevaras portretu (skat. 6. att.). Iespējams, ka tas uzgleznots 1600. gada martā un aprīlī, kad kardināls vairākas nedēļas uzturas Toledo. Portrets ārēji ir vienkāršs, taču tajā jūtams milzīgs garīgs sasprindzinājums. Fanātisku un nežēlīgu raksturu mākslinieks atainojis izceļot draudīgu, urbjošu acu skatienu, asās lūpas, kā arī cietus sejas vaibstus.
Gluži cita rakstura portrets ir „Dāma ar kažokādas apkakli” (skat. 7. att.). Šis darbs uzskatāms par vienu no viņa smalkākajiem, šarmantākajiem un galma glezniecības detalizējošajam raksturam vistuvākajiem portretiem, taču šajā darbā nav galma glezniecības vēsuma un statiskuma. Mākslinieks ir radījis sievišķīgas apgarotības pilnu tēlu, proti, portrets ir ļoti dzīvīgs. Īpaša materialitāte ir kažokādas apkaklei, tumšais fons izceļ sievietes gaišo sejas ovālu, kā arī tās izteiksmīgumu nosaka sievietes iesārtie vaigi, tumšās uzacis un pilnīgās lūpas.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация