Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:770269
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.08.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Raksturot izglītības filosofijas funkcijas!   
2.  Nosauciet faktorus, kas liecina, ka audzināšana un izglītība ir uzskatāmas par būtiskākajām kultūras iezīmēm!   
3.  Kas sekmēja pedagoģijas kā patstāvīgas zinātnes izveidošanos? Nosaukt būtiskākos kultūrvēsturiskos un sociālekonomiskos faktorus!   
4.  Raksturot divas no XX gs. pedagoģiskajām teorijām, kurās, pēc jūsu domām, visspilgtāk izpaužas filosofisko ideju saistība ar ar psiholoģijas un pedagoģijas zinātnēm   
5.  Kas kopīgs un kas atšķirīgs ir izglītības un kultūras videi?   
Фрагмент работы

“ Filosofiskā domāšana kļuvusi par darbību aktivizējošu , orientējošu, aizraujošu un brīvi kritisku cilvēka un pasaules attiecību apceres veidu, arī par neatvietojamu līdzekli nākotnes prognozēšanai.”
Filosofija savā būtībā ir doma par domu, taču labas, sakarīgas domas var būt vienīgi izglītotam cilvēkam. Izglītība ir katra veiksmes pamatā ( protams ne jau noteicošais faktors, bet gan “ viens no” – tajā pat laikā pietiekami svarīgs ).
Manuprāt izglītības filosofijai jābalstās uz sabiedrības informētību – tā arī ir viena no galvenajām izglītības funkcijām, jo sabiedrībai jābūt informētai par notiekošo izglītības jomā.
Otrā izglītības filosofijas funkcija ir maksimāli pilnvērtīgāk izglītot sabiedrību par svarīgām garīgām lietām, taču tajā pat laikā tā ir teorija, bet ne reāls (jebkuras situācijas) risinājums.
Treškārt, izglītības filosofijai jāmudina sabiedrībās interese par izglītību, t. sk., mūžizglītību. Kāpēc tad mēs pieauguši cilvēki (atsevišķos gadījumos pusmūža cilvēki) mācāmies? Vienkāršākā atbilde ir tā, ka pretējā gadījumā nevarēs strādāt skolā (nav pedagoģiskās izglītības). Taču cilvēks, kurš būs apdomājis šo situāciju atbildēs: mēs nepārtraukti mācāmies, un skolotājs ir viens no tiem cilvēkiem, kurš nepārtraukti mācās, ir iesaistīts mūžizglītībā, jo pretējā gadījumā cilvēks sāk “ iesūnot” , respektīvi, skolotājam visu dzīvi ir jābūt jaukam, un, lai būtu jauns, viennozīmīgi viņam ir jāuzņem jaunas zināšanas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация