Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:226423
 
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

irmās ziņas par skolu atrodamas hronikā ap 1895. gadu ar nosaukumu “ Krusta skola “. Kā pirmais skolotājs minēts Zaļkalns. Ap 1918. gadu skolas ēka nodeg un līdz 1946 gadam skolas atrašanās vieta mainās ne vienu reizi vien. 1946. gadā privātās mājas “Mauriņi” un “Križas” tiek pielāgotas skolas vajadzībām un skola iegūst savu esošo nosaukumu - Gaismas skola.
Pilnīgi jauna skolas ēka tiek uzbūvēta 1956. gadā. Tad skola uzsāk darbu kā vispārizglītojošā pamatskola. Par skolas direktoru strādā Žanis Pumpuriņš.
1973. gadā skolu pārstrukturē un ar 1. septembri uzsāk garīgi atpalikušo bērnu apmācību. Par Gaismas internātpalīgskolas direktoru strādā Jāzeps Urtāns , mācību pārzine - Ausma Āzere. 1974./75. mācību gadā skolas vajadzībām uzbūvēja saimniecības ēkas un metālapstrādes darbnīcas, bet 1976. gadā skolai tiek piebūvēts internāts ar 120 vietām un skolas ēdnīca.
No 1994. līdz 1996. gadam par skolas direktoru strādā Mārtiņš Opmanis, par mācību pārzini -- Ilze Kantore, vecāko audzinātāju -- Vija Blumberga.
Pēc skolas juridiskās likvidācijas 1996. gada 3.jūnijā darbu uzsāk Gaismas speciālā internātskola. Par skolas direktori apstiprina Vitu Felsbergu, par direktora vietnieci mācību darbā -- Guntu Rozenbergu un audzināšanas darbā - Anastasiju Ozoliņu. 1996. gadā skolā no 1. līdz 4. klasei mācības uzsāk 110 skolēni no Rīgas rajona 22 pagastiem un pilsētām, no tiem 30 ir bērni-bāreņi.
1997. gadā tiek atvērta pirmā “C” apmācības līmeņa klase.
No 1999. gada bērni var turpināt mācības Gaismas skolā līdz 6. klasei (A, B apmācības līmeņa klasēs) un līdz 9. klasei (“C” apmācības līmeņa klasēs).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация