Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:909881
 
Оценка:
Опубликованно: 06.03.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.  Netradicionālo reliģisko kustību raksturojums    6
1.1.  Bahaī    9
1.2.  Dievturi    10
1.3.  Jehovas liecinieki    10
1.4.  Pēdējo dienu svētie    12
1.5.  Vaišnavi    13
1.6.  Svami Satja Sai Baba    14
1.7.  Sātanisti    15
1.8.  Kustība New Age    16
1.9.  Scientoloģijas baznīca    17
1.10.  Brahma Kumaris    17
2.  Praktiskā daļa    19
2.1.  Pētīšanas metodes    19
2.2.  Pētāmās grupas apraksts    19
2.3.  Anketa „Jaunās reliģijas”    19
2.4.  Pētījuma rezultātu apstrāde un interpretācija    22
2.5.  Jaunieši līdz 20 gadu vecumam    22
2.6.  Cilvēki no 20 – 50 gadu vecumam    22
2.7.  Cilvēki virs 50 gadiem    22
2.8.  Apkopojums un vērtēšana    23
2.9.  Sektas    25
2.10.  Valsts un sektas    27
  Secinājumi    28
  Izmantotie informācijas avoti    29
Фрагмент работы

Reliģija ir uz nojēgumiem pastāvošā kārtību balstīta cilvēku pasaulizjūta un uzskati. Tā kā modernā pasaule raksturīga ar lielām reliģiskās izvēles iespējām, tad mūsu mērķis ir noskaidrot tieši jaunākās kustības Latvijā, to darbības mērķus, kā arī sabiedrības attieksmi pret tām.
Veicām netradicionālo reliģiju kopējo raksturojumu. Tika atrasti apraksti, kas tad īsti ir kopīgais un atšķirīgais netradicionālajām reliģijām ar sektām.
Kā jau mums likās, tika atrasti apraksti par ļoti daudzām jaunajām kustībām. Tās ir tik dažādas un unikālas, tomēr vairākumam ir īpatnēji gan to rituāli, gan darbības, gan rašanās iemesli. Tika aplūkotas Bahaī, dievturu, Jehovas liecinieku, Pēdējo dienu svēto, Vaišnavu, Svami Satja Sai Babas, sātanistu, Jaunā laikmeta, Scientoloģijas baznīcas un Brahma Kumaris kustības. Šīs reliģijas, mūsuprāt, ir vislielākās Latvijā. Pētījumā atklājās, ka vislielāko informāciju spējām atrast tieši par Jehovas lieciniekiem. kā arī anketēšanā respondenti norādīja, ka šīs reliģijas pārstāvji viņus visbiežāk cenšas ievilināt savā kopienā.
Darba ietvaros izpētījām, kas tad īsti ir sekta. Tika secināts, ka bieži vien tā rada draudus lielākajai daļai sabiedrības, un tās tiek izveidotas vienīgi naudas iegūšanas nolūkos.
Mēs aptaujājām arī dažāda vecuma cilvēkus saistībā ar šo tēmu. Secinājām, ka lielākā daļa attiecas negatīvi pret jaunajām kustībām, informēti ir tikai par pašām populārākajām jaunajām kustībām, un neviens aptaujātais neizrādīja interesi, ka gribētu saistīties ar kādu no tām. Šis fakts gan mūs nepārsteidza. Anketēšanā cilvēki norādīja, ka Jehovas liecinieku reliģijas pārstāvji viņus visbiežāk cenšas ievilināt savā kopienā, un, kas likās interesanti, tieši lielāko informācijas daudzumu spējām atrast tieši par šo kustību.
Izpētot šo reliģiju darbības mērķus, mēs tomēr atteicāmies no domas par garīgo vadītāju iztaujāšanu. Jo likās, ka tomēr tas varētu radīt draudus mūsu pašu drošībai.Ievads
Mūsdienu pasaulē lielākā daļa cilvēku ir tik aizņemti ar visdažādākajiem darbiem un problēmām, ka reliģijai nemaz neatliek laika, tomēr katram ir kāda personīga pārliecība par reliģiju, kāds priekšstatu kopums par Dieva esamību vai neesamību. Un kādēļ gan atlicināt, ja visus eksistenciālos jautājumus mēs varam atbildēt ar cilvēka prāta un zinātnes palīdzību. Tomēr ir vairāki svarīgi iemesli, kādēļ mēs nolēmām pētīt un rakstīt par tēmu „Jaunākās reliģijas Latvijā”. Viens no galvenajiem argumentiem ir mūsu uzskats, ka reliģija nav tikai māņi vien, bet gan daļa no katrastautas kultūras, ko raksturo ticējumi un rituāli, mākslas formas, ticīgo ģērbšanās veids un svētki.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация