Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:124217
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Pamatdaļa    4
1.  Latvijas vēsture socioloģijas attīstības kontekstā    5
2.1.  Ilze Trapenciere    6
2.2.  Inta Ostrovska    7
2.3.  Salīdzinājums    8
2.4.  Sociologu uzskatu dinamika    9
  Secinājumi    13
  Pašvērtējums    14
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    15
Фрагмент работы

2.3. Salīdzinājums
Salīdzinot abas socioloģes – Ilzi Trapencieri un Intu Ostrovsku, var izdarīt secinājumus, ka galvenā atšķirība starp šīm divām socioloģēm ir iegūtā izglītība Ilze Trapenciere pagaidām vēl nav ieguvusi doktora grādu socioloģijā, bet Intai Ostrovskai tas ir pedagoģijā, atšķiras arī darba pieredze tieši kā sociologam, I. Trapencierei tā ir daudz lielāka (Latvija, ASV (1992-3, 1995), Somijā (kopš 1992, stipendiju 1997), Zviedrijā (1993, 2006) un Norvēģijā (1997), Lielbritānijā (2007).). Bet arī I. Ostrovskai ir pieredze darbā ar citu valstu kolēģiem (Sadarbība ar Baltkrievijas, Polijas, Lietuvas, Vācijas kolēģiem - konferences, pieredzes apmaiņa, semināri, vizitācijas) I. Trapencieri var uzskatīt par pieredzējušo zinātnieku, bet I. Ostrovska – jaunais zinātnieks. Kopīgais ir tas, ka gan I. Ostrovska, gan I. Trapenciere ir pētījušas problēmas un jautājumus, kas ir saistīti ar jaunatni, tātad viņas abas var uzskatīt par jaunatnes socioloģēm. Ir izdotas arī daudzas publikācijas gan vienai, gan otrai socioloģei, saistībā ar jauniešu problēmām (sk. pielikumā pie CV), protams, I. Trapencierei to ir vairāk, kas saistās ar lielāku pieredzi. Salīdzinot uzskatu dinamiku (skatīt „2.4. Sociologu uzskatu dinamika”) Var izdarīt secinājumus, ka lielāka tā ir socioloģei Ilzei Trapencierei, tas ir tāpēc , ka viņai ir liela pieredze tieši jaunatnes socioloģijā, jau Latvijas PSR laikos viņa veica pētījumus, šajā jomā. tajā laikā sabiedrība un jaunieši bija savādāki, bija savādākas vērtības, prioritātes un vēlmes. Piemēram, arī profesijas izvēlē valdīja citādāki principi nekā mūsdienās. Nomainījās politiskā sistēma, mainījās arī paši jaunieši, to vajadzības un vērtības. Es uzskatu, ka tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc I. Trapencierei es novēroju lielāku uzskatu dinamiku. Mainoties sabiedrībai tika veikti citi pētījumi, kas deva iespēju atklāt jaunus parametrus , kas saistījās ar jaunatni.
Socioloģei Intai Ostrovskai tieši šī iemesla dēl, ka nav lielas sociālisma laiku pieredzes, arī uzskatu dinamika nav tik izteikta, jo nav pētījusi tā laika jaunatni un viņu ideoloģiju. Piemēram, viena no pirmajām publikācijām, saistīta ar jaunatni ir publicēta tikai 2001. gadā, kamēr I. Trapencierei viens no pirmajiem pētījumiem kurā viņa piedalījās bija jau 1978. gadā: „Pētījums par studentu dzīvesveidu, vērtībām un attieksmi”. Viena lieta vieno šīs socioloģes, abas paralēli jaunatnes socioloģijai interesējas arī par izglītības socioloģiju.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1331237
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация