Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:913299
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

5. "JAUNIEŠU GARANTIJAS" NOVĒRTĒJUMS

Vispusīgais novērtējums - "Jauniešu garantijas" efektivitāte
Kopumā “Jauniešu garantija” funkcionē labi, jo tā sniedz jaunietim iegūt profesiju un reālas prakses ietvaros profesijas iegūšanas laikā sniedz iespēju arī atrast darbu. Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone uzsver: “Pēc dalības apmācību programmās vidēji 45% jauniešu atrod darbu, pēc nodarbinātības pasākumiem virs 80% jauniešu atgūst darbu - vai nu paliek savās darba vietās pēc subsidētās nodarbinātības pasākuma, vai atrod darbu citā uzņēmumā”. Valsts izglītības un attīstības aģentūras (turpmāk – VIAA) direktore Dita Traidās norāda: “No Jauniešu garantiju ietvara caur VIAA īstenoto izglītības programmu beidzējiem 75% atgūst vietu darba tirgū. Izglītībai un kvalifikācijai patiešām ir liela nozīme darba iegūšanā” (Karnīte, 2017).
Vairāk kā puse jauniešu, kas iesaistījās "Jauniešu garantijas" programmā atrada darbu sev vēlamajā nozarē. Lielākais pieprasījums ir tādās profesijās kā zobārsta asistents, pavārs, liela interese ir par radošajām profesijām, kā, piemēram, frizieriem, fotogrāfiem u.c. Aptuvenās izmaksas uz vienu cilvēku ir 4000-5000 eiro (Ezera, n.d.).
Protams, projekts pilnībā neatrisinās jaunieša bezdarba problēmu, taču pašreizējie rezultāti liecina, ka 46% projekta dalībnieku atrod sev darbu sešu mēnešu laikā pēc pasākuma pabeigšanas. Dalība ikvienā pasākumā ir bez maksas, ir iespēja saņemt stipendiju vai algu. (Nestere, 2017).
"Jauniešu garantijas" nepieciešamība
Izvērtējot interneta resursu piedāvāto informāciju un ekspertu viedokļus, arī mēs uzskatām, ka "Jauniešu garantija" kopumā ir efektīva programma, kas uzlabo jaunatnes politiku Latvijā, sniedzot jauniešiem bezmaksas izglītības ieguvi un profesijas apgūšanu, kas palielina jauniešu vēlmi un iespējas iegūt atalgotu darbu Latvijas darba tirgū, kas savukārt samazina kopējo jauniešu bezdarbu valstī. Uzskatam, ka "Jauniešu garantija" ir izstrādāta un īstenota veiksmīgi, un pēc mūsu domām, ir nepieciešams izstrādāt jaunus priekšlikums un piesaistīt finansējumu, lai pagarinātu garantijas laiku vēl ilgāku gadu garumā, ņemot vērā tās pozitīvo ietekmi, ieguvumus un jauniešu veiksmes stāstus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация