Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:173179
 
Оценка:
Опубликованно: 17.04.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ieguldījumu fondu varētu salīdzināt ar iešanu uz ķīniešu restorānu ar draugiem. Ja es ietu tur viens, tad man būtu jāizvēlas viens nepazīstams ēdiens, jo es nevaru atļauties visus, kam ir labs un skanīgs nosaukums. Tādēļ iet uz šādu restorānu vienam būtu riskanti. Savukārt, ja es savākšu bariņu ar draugiem, kas būs ar mieru nākt man līdz uz šo restorānu un dalīties ar mani, tad es dabūtu pagaršot nedaudz no visa – gan ķīniešu cūkgaļu, gan vistas gaļu un slaveno suši. Varbūt kāds ēdiens radīs manī vilšanos, bet noteikti būs arī tādi ēdieni, par kuriem būšu vienkārši sajūsmā.
Ar ieguldījumu fondu ir līdzīgi. Ieguldījumu sabiedrība savāc kopā līdzekļus no cilvēkiem ieguldījumu fondā, kam varbūt nemaz nav vairāk liekas naudas kā lai iegādātos dažus vērtspapīrus1. No saviem 100 brīvajiem latiem nebūs nemaz tik viegli sastādīt vispusīgu vērtspapīru portfeli2. Ja iedomājamies, ka ir daudz tādu cilvēku ar 100 brīviem latiem, tad savācot šo cilvēku naudu vienā investīciju fondā, iegūsim pietiekami daudz līdzekļu, lai izveidotu samērīgu investīciju portfeli. Tādējādi ieguldot savu nelielo kapitālu ieguldījumu fondā, jūs iegūstat nedaudz no katra veida vērtspapīriem. Tādējādi jūs samazināt savu risku nopirkt tādus vērtspapīrus, kurus jūs nemaz nepirktu, ja zinātu par tiem pietiekami daudz.
Ieguldījumu sabiedrība Latvijas Republikā
Pašlaik Latvijā ieguldījumu sabiedrības praktiski nedarbojas. Nākotnē paaugstinoties iedzīvotāju dzīves līmenim, palielināsies viņu uzkrājumi. Līdz ar to parādīsies arī pieprasījums pēc ieguldījumu sabiedrības pakalpojumiem.
Ieguldījumu sabiedrību darbību Latvijas Republikā reglamentē likums “Par ieguldījumu sabiedrībām”3. Šā likuma mērķis ir samazināt risku darījumos ar vērtspapīriem un veicināt privāto uzkrājumu ieguldīšanu vērtspapīru tirgū.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация