Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:337027
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Audits saskaņā ar starptautiskiem standartiem ir neatkarīga pārbaude un auditora viedokļa izteikums par uzņēmuma finansu pārskatiem saskaņā ar esošajiem likumiem un citiem normatīvajiem aktiem.
Ar auditu saprot arī uzņēmuma finansiāli saimnieciskās darbības neatkarīgu kontroli, ko veic auditori ar mērķi pārliecināties par finansu pārskatos uzrādīto datu patiesumu, realitāti.
Mūsu valstī kontroles sistēmu var iedalīt četras grupās:
1. Valsts kontrole. Veic valsts pārvaldes organizācijas un specializētās kontroles organizācijas – Valsts kontrole, Finansu ministrija, Valsts ieņēmumu dienests, Latvijas Banka.
2. Nozaru specializētā (resoru) kontrole. Veic ministrija vai kāda cita organizācija savā pakļautībā un pārraudzībā esošās iestādēs un uzņēmumos. Šī kontrole no 2000.gada 1.marta darbojas saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru Kabineta 1999.gada 5.oktobra noteikumiem Nr.342 “Noteikumi par iekšējo auditu.”
3. Neatkarīga kontrole. Veic dažādas auditorkontroles organizācijas un zvērinātie revidenti un viņu dibinātās sabiedrības.
4. Iekšsaimnieciskā kontrole. Katrā uzņēmumā organizē un nodrošina administrācijas pārstāvji. Iekšējās kontroles sistēmā ietilpst administratīvā un grāmatvedības kontrole.
Neatkarīgā auditorkontrole Latvijā tika izveidota saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1990.gada 19.decembra lēmumu Nr.230 “Par auditorkontroles organizēšanu Republikā”. Tās galvenais uzdevums uz līguma pamata veikt pasūtītāju uzņēmējdarbības revīzijas un pārbaudes, lai apstiprinātu to maksātspēju un uzskaites datu atbilstību īstenībai, kā arī sniegt konsultācijas finansu un grāmatvedības jautājumos.
Pamatojoties uz Latvijas Republikas likumiem, Saeimas lēmumiem, Ministru kabineta noteikumiem un citiem normatīviem aktiem, audits nepieciešams šādos uzņēmumu finansiāli saimnieciskās darbības, likvidācijas, reorganizācijas un privatizācijas gadījumos:
- 1. Dodot atzinumu par uzņēmuma gada pārskatiem saskaņā ar 1992.gada 14.oktobra likuma “Par uzņēmuma gada pārskatiem” 62.panta prasībām. Saskaņā ar likumu par uzņēmuma gada pārskatiem 62.pants nosaka, ka visi uzņēmuma gada pārskati un ziņojumi ir pakļauti obligātai revidentu pārbaudei tiem uzņēmumiem, kuros ir pārsniegti divi no zemāk minētajiem kritērijiem:
- Bilances kopsumma pārsniedz 100.000 latu;
- Neto apgrozījums pārsniedz 200.000 latu;
- Pārskata gada vidējais darbinieku skaits ir lielāks par 25 cilvēkiem.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1173428
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация