Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:446527
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

2. Pētījuma problēma, Pētījuma aktualitātes pamatojums.
2.1. pētījuma problēma:
Jau kopš deviņdesmito gadu vidus Latvijā valda zinātniskās attīstības krīze, nepārtraukti notika, tā saucamā “zinātnisko tauku noēšana”, kuras procesā Latvijas tautsaimniecība izmantoja Padomju laikā uzkrātās zināšanas, jaunas vietā neradot. Norisinājās vāja kadru mainība un atjaunošanās, tādā veidā pazeminājās zinātniskā personāla darba spējas un akadēmiskā procesa pievilcīgums. Valsts centās vairāk finansēt humanitārās un ekonomikas studiju programmas, atstājot dabas zinātņu un informāciju tehnoloģiju zinātnes novārtā.
Valsts finansējums zinātnei sastāda tikai 0,2 % (Čehijā 1,4), laikā, kad rēķinoties ar pašreizējo situāciju, būtu nepieciešami vismaz 2% un jo ilgāk turpināsies zinātniskā stagnācija, jo lielākas naudas summas tās atdzīvināšanai būs nepieciešamas.
Pētījuma problēma ir vai 6. Ietvara programma būs Latvijas zinātnes glābšanas augšupejas instruments un vai Latvija spēs to attiecīgi izmantot.

2.2.pētījumu aktualitāte.
Latvijai iestājoties ES, automātiski Latvija tiek iesaistīta tirgū kur valda augsta konkurence un augstas kvalitātes prasības. ES mūsdienās dominē uz zinātni balstīta ekonomika un augsti attīstīta zinātne un uzņēmumu spēja iesaistīt ražošanā zinātnes atklājumus un pētījumu rezultātus ir būtisks konkurētspējas faktors

2.3. pētījuma mērķis.
Pētījuma mērķis ir analizējot ekspertu viedokļus par 6. Ietvara programmas sniegtajām iespējām un Latvijas noteiktajiem mērķiem zinātnes attīstības ietvaros, kā arī analizējot 6. Ietvara programmas rāmjos iesniegtos, un gatavošanas procesā esošos projektus, sniegt situācijas objektīvu raksturojumu un sagaidāmos rezultātus Latvijas zinātnieku sabiedrībai un valsts iestādēm, nolūkā ietekmēt Latvijas zinātniski – pētnieciskās attīstības mērķu un prioritāšu noteikšanu, kā arī sekmēt Latvijas zinātnes un uzņēmējdarbības sadarbību.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1140727
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация