Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:813882
 
Оценка:
Опубликованно: 13.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Osteoporozes raksturojums    6
1.1  Osteoporozes riska faktori un simptomi    7
1.2.  Osteoporozes diagnostika    9
2.  Osteoporozes ārstēšana    12
2.1.  Osteoporozes profilakse    13
2.2.  Vingrojumi    15
1.  Metodes apraksts    22
2.  Pētījuma rezultātu analīze    23
  Secinājumi    29
  Izmantotā literatūra un avoti    30
  Pielikumi    31
Фрагмент работы

Osteoporoze - skeleta sistēmas saslimšana, ko raksturo kaulu masas samazināšanās un kaulaudu mikroarhitektūras bojājumi, izraisot kaulu trauslumu, kas savukārt palielina kaulu lūzumu risku. Ir aprēķināts, ka Eiropā turpat katru trešo sievieti un katru piekto vīrieti vecumā virs 50 gadiem piemeklēs osteoporozes izraisīts lūzums (3).
Pasaules Veselības organizācija (PVO) atzinusi par vienu no nopietnākajām ar veselību saistītajām problēmām pasaulē. Jau šobrīd 30 - 50% sieviešu pēc menopauzes vecumā un 50% abu dzimumu iedzīvotāji, kas vecāki par 75 gadiem, slimo ar osteoporozi.
Informētības trūkums ir nopietns kavēklis osteoporozes laicīgā diagnostikā. Aptaujā tika noskaidrots, ka par osteoporozi bija dzirdējušas 69% no aptaujātajām sievietēm. 37% no tām par osteoporozi ir lasījušas presē vai dzirdējušas no paziņām, 15% aptaujāto sieviešu pašām ir bijuši lūzumi, kas likuši aizdomāties par osteoporozes iespējamību. Savukārt 13% sieviešu pārbaudīties ieteicies ārsts.
Gandrīz trešdaļa (29%) aptaujāto sieviešu atzina, ka nav pievērsušas uzmanību informācijai, kas publiski izskanējusi par šo slimību. Minētie iemesli - jaunība (11% uzskata, ka nav sasniegušas vecumu, kad jāraizējas par osteoporozi), veselīgs dzīvesveids - 4%, 5% osteoporozi neuzskata par slimību, bet gan dabisku novecošanas procesu un tikpat daudz - 5% sieviešu ir gatavas par šo slimību domāt vien tad, kad lūzīs kauli. 10% no šīm sievietēm par osteoporozi nebija dzirdējušas vispār.
Katru gadu 20. oktobrī Starptautiskais osteoporozes fonds un tā dalīborganizācijas dažādās pasaules valstīs atzīmē Starptautisko osteoporozes dienu. Starptautisko osteoporozes diena ir ārkārtīgi nozīmīga iniciatīva, jo tā palīdz uzlabot informētību par to, kā novērst un ārstēt osteoporozi — slimību, kas kļūst arvien izplatītāka, pieaugot iedzīvotāju skaitam un vidējam dzīves ilgumam.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация