Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:118452
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.01.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: Первобытное общество (до 3 тыс. лет до н.э.)
Фрагмент работы

Pārskats par Senās Ēģiptes vēsturi un kultūru
Senā Ēģipte bija civilizācija, kas Āfrikas ziemeļaustrumos uzplauka gar Nīlas upi vairāk nekā trīs tūkstošus gadu - no aptuveni 3100. gada p.m.ē. līdz 332. gadam p.m.ē. Senie ēģiptieši bija prasmīgi zemnieki, inženieri un mākslinieki un viņu kultūra bija bagāta ar mākslu, reliģiju un zinātni.
Senie ēģiptieši izveidoja sarežģītu un izsmalcinātu sabiedrību, kas tika organizēta ap monarhiju. Faraons bija zemes augstākais valdnieks un tika uzskatīts par dievu uz zemes. Faraoni pārraudzīja spēcīgu un centralizētu valdību, kas bija atbildīga par kārtības uzturēšanu, nodokļu iekasēšanu un sabiedrisko darbu projektu organizēšanu. Senie ēģiptieši bija politeistiski, un viņu reliģijai bija galvenā loma ikdienas dzīvē. Viņi ticēja pēcnāves dzīvei un viņu apbedīšanas praksei, tostarp sarežģītu kapeņu celtniecība un apbedīšanas priekšmeti, kuru izveide bija paredzēta, lai nodrošinātu, ka mirušajam ir viss nepieciešamais ērtai pēcnāves dzīvei.
Ēģiptieši bija pazīstami arī ar saviem tehnoloģiskajiem sasniegumiem, kas ietvēra piramīdu celtniecību un hieroglifu rakstīšanas sistēmas izstrādi. Viņi guva panākumus matemātikā, astronomijā un medicīnā, un viņu māksla un arhitektūra, tostarp tempļu un citu sabiedrisko ēku celtniecība, kas bija ļoti sarežģīta. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация