Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:277567
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.12.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kleopatra VII ir dzimusi 69. g. p.m.ē. Aleksandrijā, Ēģiptes galvaspilsētā. Viņas tēvs bija faraons, Ptolemajs XII. Kleopatra bija, gudra, izglītota. Viņai patika mūzika, māksla un dejas. Ar šīm īpašībām viņa prata savaldzināt slavenus Romiešu vadoņus. Kleopatrai bija līks deguns, tiesi ar to tika pieradits ka kleopatra ir Ptolemaja meita. Pēc leģendas Kleopatra nebija īpaši skaista sieviete. Toties viņa bija ļoti gudra. Viņa prata deviņas valodas (viņa bija pirmā no Ptolemaju dinastijas, kura prata Ēģiptiešu valodu!) un pierādīja sevi kā ievērojama politiķe. Kleopatrai bija attiecības ar Jūliju Cēzru kā arī ar Marku Antoniju, diviem ievērojamiem tā laika Romas vadoņiem. Kleopatra bija pēdējā valdniece no Ptolemaja I dinastijas. Politisku iemeslu dēl viņa sauca sevi par Ra, saules dieva, meitu. Kleopatrai bija divas vecākas māsas un divi jaunāki brāļi un māsa. Ģimene nebija Ēģiptiešu izcesmes, bet gan Maķedoniešu. Viņi bija cēlušies no Ptolemaja I, viena no Aleksandra Lielā ģenerāļiem, kurš kļuva par Ēģiptes karali pēc Aleksandra Lielā nāves 323. g. p.m.ē.
Kad Kleopatras tēvs, Ptolemajs XII 51. g. p.m.ē nomira, Kleopatra, kura tobrīd bija septiņpadsmit gadus veca, un viņas brālis, Ptolemejs XIII, kuram tobrīd bija divpadsmit gadi, kopīgi mantoja troni. Viņi
apprecējās. Bet tās bija tikai aprēķina laulības, un Ptolemajs trīs gadus palika nepamanīts, jo Kleopatra valdīja viena. Viņas attēls bija uz tā laika monētām, viņa tika uzskatīta par vienīgo Ēģiptes valdnieci.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация