Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:398120
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Kleopatra    3
  Jūlijs Cēzars    3
  Marks Antonijs    3
  Jūlijs Cēzars un Kleopatra    4
  Marks Antonijs un Kleopatra    5
  Kleopatras nāve    6
  Nozīmīgākie gada skaitļi    7
  Kā izskatījās Kleopatra?    8
  Interneta adreses    9
Фрагмент работы

Es izvēlējos rakstīt referātu par Kleopatru, jo man tā likās interesanta tēma. Katrs kādreiz ir dzirdējis Kleopatras vārdu, bet to, ar ko viņa raksturojas vēsurē, nezin visi.
Mani ļoti interesēja, vai Kleopatra patiešām ir bijusi tik skaista kā Holivudas filmās viņa tiek attēlota. Uz šo jautājumu es atbildu nodaļā - Kā izskatījās Kleopatra?
Meklējot materiālus par šo tēmu, es uzzināju daudz ko jaunu gan par Kleopatru, gan par Romiešiem. Visus materiālus es neiekļāvu referātā, jo to bija pārāk daudz. Kleopatra


Kleopatra VII ir dzimusi 69. g. p.m.ē. Aleksandrijā, Ēģiptes galvaspilsētā. Viņās tēvs bija faraons, Ptolemajs XII, Kleopatras māte, iespējams, bija Ptolemaja XII māsa, Kleopatra V (Ēģiptiešu karaliskajās ģimenēs bija paraža apprecēt radiniekus). Kleopatrai bija divas vecākas māsas un divi jaunāki brāļi un māsa. Ģimene nebija Ēģiptiešu izcesmes, bet gan Maķedoniešu. Viņi bija cēlušies no Ptolemaja I, viena no Aleksandra Lielā ģenerāļiem, kurš kļuva par Ēģiptes karali pēc Aleksandra Lielā nāves 323. g. p.m.ē.
Kleopatras tēvs Ptolemajs XII bija cietsirdīgs valdnieks un 58. g. p.m.ē. Aleksandrijas iedzīvotāji sacēlās pret viņu un gāza no troņa. Viņš bēga uz Romu, jo viņa vecākā meita Berenisa stājās tronī. Viņa apprecēja brālēnu, bet drīz viņu nožņaudza, tā viņa varēja apprecēt citu vīrieti, Arhelausu. 55. g. p.m.ē. Ptolemajs ar Romiešu ģenerāļa Pompeja palīdzību atjaunoja sevi tronī. Berenisai tika nocirsta galva (viņas vīram arī tika izpildīts nāves sods).
Pēc leģendas Kleopatra nebija īpaši skaista sieviete. Toties viņa bija ļoti gudra. Viņa prata deviņas valodas (viņa bija pirmā no Ptolemaju dinastijas, kura prata Ēģiptiešu valodu!) un pierādīja sevi kā ievērojama politiķe. Kleopatrai bija attiecības ar Jūliju Cēzru kā arī ar Marku Antoniju, diviem ievērojamiem tā laika Romas vadoņiem. Kleopatra bija pēdējā valdniece no Ptolemaja I dinastijas. Politisku iemeslu dēl viņa sauca sevi par Ra, saules dieva, meitu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация