Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:691602
 
Оценка:
Опубликованно: 08.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Meža uzraudzības padome    4
2.  Meža sertificēšana    5
3.  Koksnes piegādes ķēde    7
4.  Koksnes piegādes ķēdes sertificēšana    9
  Nobeigums    14
  Izmantotā literatūra    15
Фрагмент работы

MEŽA SERTIFICĒŠANA

Lai sasniegtu organizācijas dibināšanas mērķi, galvenais FSC līdzeklis ir meža sertificēšana un produkcijas apzīmēšana ar īpašu preču zīmi. FSC logo uz precēm ir garantija, ka koksne, kas izmantota ražošanā, nākusi no meža, kura apsaimniekošana noris saskaņā ar starptautiski atzītiem nenoplicinošas mežsaimniecības kritērijiem. No vienas puses, meža sertifikācija ir labākais līdzeklis, kā meža īpašnieks var apliecināt savas darbības kvalitāti. No otras – produkcijas apzīmēšana nodrošina iespēju pircējam apzināti izvēlēties to ražojumu, kura izgatavošanā izmantoti resursi no ilgtspējīgi apsaimniekota meža mūsdienu izpratnē.
Sertifikācija ir brīvprātīga lieta, un meža saimniekam to neviens nedrīkst uzspiest. Mežiņa īpašniekam, kurš savus kokmateriālus pārdos vienu vai divas reizes gadā, vai nelielos daudzumos, sertifikācija diez vai kādu īpašu ekonomisku uzplaukumu sagādās. Tas gan nenozīmē, ka savu mežu viņš var nolaist, nekopt vai pēc ciršanas neatjaunot.
Šobrīd pasaulē arvien palielinās pieprasījums pēc FSC sertificētas koksnes, jo šis sertifikāts garantē iespēju izsekot koksnes resursu izcelsmei. Tādejādi meža sertifikācija kā tirgus līdzeklis ierobežo arī nelikumīgi iegūto koksnes resursu nokļūšanu tirgū.
Pirmais FSC sertifikāts tika izsniegts 2001.gada 12.septembrī par valsts meža platībām, kas atrodas Austrumvidzemes mežsaimniecībā. Tagad valstij piederošās meža platības ir sertificētas 100%, un šim pasākumam pamazām pievēršas arī pārējie meža īpašnieki. Piemēram sev piederošās meža platības (57 tūkst ha) pēc FSC sistēmas sertificējusi Rīgas pilsēta, valstī kopumā aptuveni 3 tūkst ha platībā sertificēts arī privātajiem īpašniekiem piederošais mežs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация