Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:900198
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Sena patiesība vēsta, ka divas galvas gudrākas nekā viena. Lai cik apdāvināts būtu viens spēlētājs, daudz vairāk viņš var paveikt, darbojoties aizrautīgā komandā. Komandas veidošana līdz ar organizācijas identitātes radīšanu veicina darbinieku aktivitāti, lojalitāti un atbildīgumu. Tādējādi paaugstinās darbinieku pašapziņa un pašcieņa, kā arī visas organizācijas darbības efektivitāte. [4. 4]
Pirms sākam runāt par komandas veidošanu organizācijā, ir jātiek skaidrībā, ar kādu mērķi tiek radīta komanda un ko vadītājs saprot ar vārdu „komanda”.
Kā skaidro vadības zinātņu profesors Džons Edeirs (J. Adair), komanda ir kaut kas vairāk nekā grupa ar kopīgu mērķi. Tā ir grupa, kurā katra dalībnieka ieguldījums papildina cita dalībnieka ieguldījumu. Komandu raksturo strādāšana kopā, savstarpēji sadarbojoties.
Komanda ir aktīva cilvēku grupa, ko saista kopējs mērķis un atbildība par rezultātu; tā strādā harmoniski, ar prieku un sasniedz izcilu galarezultātu. Tā ir grupa, kurai raksturīga sadarbības pieredze ar nolūku sasniegt noteiktus mērķus konkrētā laika posmā un ar zināmas kvalitātes standartiem. [3, 20]
Termins komandas veidošana parasti attiecas uz atlasi, izstrādi, un kolektīva motivāciju. Vadība organizācijas attīstības kontekstā uzsākot pašnovērtēšanas procesu, lai novērtētu savu efektivitāti un tādējādi uzlabojot darbību, ar šo metodi var pārliecināties, vai konkrēta persona viegli pielāgoties un darboties komandā.
Lai izvērtētu komandu tai ašai ir jādod atgriezeniskā saite, lai uzzinātu:
• tās priekšrocības kā komandai;
• tās trūkumi.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация