Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:976377
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kompetences modeļa izveide un pielietojums

Šajā nodaļā tiks aplūkota Kompetences modeļa struktūra, izstrādes veidi un nosacījumi, tajā skaitā kompetenču veidi un iedalījums, dažādas kompetences modeļa izstrādes metodes un kompetenču analīzes pielietojamība dažādos personāla vadības procesos. Nodaļa sastāv no trīs apakšnodaļām:
1.Kompetences veidi;
2.Kompetences analīze personāla vadības procesos;
3.Kompetences modeļa izstrādes metodes.
Ar jēdzienu “Kompetences modelis” šajā darbā tiek saprasts ideālās kompetences apraksts, kas nepieciešams sekmīgai amata pienākumu veikšanai un ietver gan cietās, gan mīkstās kompetences. Kompetences modeli veido pamatojoties uz kompetenču dalījumu, amatu novērtēšanā gūto informāciju, amatu aprakstiem un ja nepieciešams ekspertu intervijām. [11;91.] (Sīkāk skatīt apakšnodaļu “Kompetences modeļa izstrādes metodes”)
Kompetenču analīzi un kompetences modeli var izmantot daudzos personāla vadības procesos - lai pilnveidotu atlases un darbā pieņemšanas, darbinieku attīstības un atalgojuma plānošanas procesus (Sīkāk skatīt apakšnodaļu “Kompetences analīze personāla vadības procesos”). Kompetence ir cieši saistīta ar faktoriem, kas ietekmē individuālos darba rezultātus, un organizācijas efektivitāti. Par kompetentiem var saukt darbiniekus, kuru darba rādītāji apmierina darba devēju prasības – viņi spēj izmantot savas zināšanas, prasmes un personības iezīmes lai sasniegtu uzstādītos mērķus un standartus. [15; 271.]
Kā pirmā šajā darba daļā seko apakšnodaļa “Kompetences veidi”, kurā aprakstīti faktori, kas veido kompetenci, darba kompetenču iedalījums un kompetenču veidi. Šajā nodaļā sniegtā informācija kalpo par pamatu izpratnei par kompetences modelī iekļaujamo informāciju un kompetenču strukturēšanas iespējām, kā arī dod ietvaru tālākai pieprasītās kompetences analīzei darba pārējās nodaļās.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация