Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:593936
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cilvēki savstarpēji biznesa kontaktos parasti cenšas apmierināt savas intereses, bet katram cilvēkam, apmierinot savas vajadzības būtu jārēķinās arī ar citu interesēm. Viņam neviens neļaus ignorēt apkārtējo cilvēku vēlmes. Tas būtu pretdabiski, un tādēļ šīs vajadzības un intereses jānoskaidro. Tas notiek biznesa kontaktu procesā, cilvēkiem kontaktējoties. Visu kontaktu pamatā ir pušu konkrētās intereses. Biznesa kontaktus var definēt kā vajadzību apmierināšanas procesu.
Vajadzībām ir trīs laika formas : pagātne, tagadne un nākotne. Vajadzības izpaužas ar dažādu intensitāti un ar atšķirīgu vēlmju līmeni. Ir vajadzības dzīvības nodrošināšanai – gaiss, ēdiens, ūdens. Arī tas, kas dara dzīvi patīkamāku – apģērbs, māja. Ir vajadzība būt mīlētam un mīlēt pašam. Mums vajag, lai mūs atzītu, cienītu. Vēl mums vajag just, ka viss, ko darām, ir ļoti svarīgi. Šādu “ego” vajadzību saraksts vēl varētu turpināt. Sarunu dalībnieks, kas atzīst “ego” vajadzību ietekmi uz partnera uzvedību, bieži vien gūst panākumus sarunās. Un otrādi. Neņemot vērā šo faktoru, riskē zaudēt pat tad, ja liksies, ka panākumi ir jau ar roku aizsniedzami.
Par biznesa kontaktu dalībnieku nepiedzimst, par tādiem kļūst. Sevī vēlams attīstīt šādas pozitīvās īpašības : loģika, godīgums, tiešums, laba sagatavotība, normāls tonis, paškontrole, patīkama āriene, pacietība, iedziļināšanās, partnera sapratne, spēja paredzēt prasības, sabiedriskums, spēja kontrolēt savas emocijas, māka uzklausīt, humora izjūta, pieredze, māka izvēlēties laiku, miers, elestība, uzņēmība, partnera interešu pārzināšana, māka iesākt un pabeigt sarunu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1154530
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация