Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:339242
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    1
1.  VERBĀLĀS KOMUNIKĀCIJAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS    2
1.1.  Verbālās komunikācijas atšķirības starp vīriešiem un sievietēm    3
2.  NEVERBĀLĀS KOMUNIKĀCIJAS VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS    5
2.1.  Neverbālās komunikācijas atšķirības starp vīriešiem un sievietēm    6
  SECINĀJUMI    7
  IZMANTOTIE INFORMĀCIJAS AVOTI    8
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Vīrietis līdzinās gumijas lentei, proti, komunicējot ar sarunas partneri, viņš attālinās, lai apmierinātu savu nepieciešamību pēc neatkarības vai patstāvības, bet pēc kāda laika, kad sarunas partneris kļūst tuvāks, viņš ar lēcienu atgriežas atpakaļ, lai kontaktētos. Savukārt sieviete ir kā vilnis. Kad viņa patiešām labi jūtas, viņa sasniedz viļņa galotni, bet tad pēkšņi garastāvoklis mainās – vilnis noplok. Kad vilnis krīt, viņai ir sevišķa nepieciešamība runāt par savām problēmām un tikt uzklausītai un saprastai. Ja sieviete nejūtas pārliecināta par sevi, viņa nespēj arī objektīvi novērtēt un uztvert sarunas partneri.
Vīriešu un sieviešu komunikācijas pamatā ir atšķirīgas lomas sabiedrībā: sievietei jābūt tai, kura runā vairāk, bet vīrietim ir jāklausās, taču viņam nedrīkst nebūt savs viedoklis, kā arī sieviete ir tā, kura ar neverbālo žestu palīdzību cenšas raidīt kādu zemtekstu. Viņa prot noķert nianses no runas toņa vai sejas izteiksmes. Komunikācijā ar apkārtējiem sievietes ir daudz emocionālākas un jau kopš 12 gadu vecuma spēj būt iejūtīgākas pret sarunas partneri. Savā runā viņas bieži vien iestarpina nevajadzīgas frāzes, iestarpina savus pārdzīvojumus un jūtas. Savukārt vīrieši runā ir konkrēti, izmanto pierādītus faktus un mēģina visu pateikt pēc iespējas kodolīgāk un visaptverošāk. Tāpat atšķiras sievietes un vīrieša leksika, kādu viņi izmanto komunikācijā, vairumā gadījumu sievietes savstarpējās sarunās neizmanto žargonvārdus, internacionālismus, barbarismus un lamu vārdus, kā to dara vīrietis. Ikviens dzimuma pārstāvis vajadzības gadījumā runā izmeklētā leksikā un pielāgojas valdošajam runas stilam, taču sievietes šajā ziņā vairāk piedomā pie tā, ko viņas saka un kā tas izklausīsies no klausītāja viedokļa. Vīrieši savā runā var justies daudz atbrīvotāki un neizpelnīties sabiedrības nosodījumu tādos gadījumos, kad sieviete tiktu pat ignorēta vai uzskatīta par neaudzinātu.
Džons Grejs grāmatā „Vīrieši no Marsa, sievietes – no Venēras” par vīrieša un sievietes atšķirībām raksta tā: „Marsietis augstu vērtē spēku, zināšanas, prasmi un panākumus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация