Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:909852
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

12. klasē notiek skolēnu sapulce par izlaiduma vakara organizēšanu un finansēšanu. Ne klases audzinātājas, ne citi skolotāji, ne vecāki šajā sapulcē nepiedalās. Klases vecākais izklāsta savas un savu domubiedru idejas pārējiem klasesbiedriem. Tās skan šādi:
1.skolā notiek svinīgais izlaiduma akts;
2.pēc svinīgā akta skolas aktu zālē notiek izlaiduma balle ar t.s. „ dzīvo „ mūziku, kas tiek rīkota par godu absolventiem un viņu viesiem;
3.klases telpā tiek klāti galdi absolventiem, vecākiem un viņu viesiem;
4.skolotāju istabā tiek klāts galds skolotājiem;
5.svinīgā akta laikā tiek pasniegtas dāvanas skolai un klases audzinātājam, ziedus skolotājiem noteiktā skaitā līdzi ņem katrs.
Visi izdevumi tiek sarēķināti un sadalīti uz „ galviņām „, un, pēc klases vecākā aprēķiniem, tie varētu sasniegt Ls 500,-. Tā kā klasē ir 25 skolēni, tad katram nāktos kopējā kasē iemaksāt Ls 20,-, kas, pēc klases vecākā un 8 domubiedru domām, ir pilnīgi pieņemama summa klasiska un pareiza izlaiduma sarīkošanai. Šai grupai visai vētraini oponē otra domubiedru grupa klasē, apmēram 10 cilvēku, kuri uzskata šādu summu par pārmērīgu un izsaka pavisam citus priekšlikumus:
1.nekādu „ dzīvo „ mūziku, tās vietā – skolas diskotēku, tā sakot, pēdējo reizi;
2.nekādus klātos galdus klasē, jāorganizē t.s. groziņu vakars, kurā katrs pats domā par savu viesu paēdināšanu;
3.skolotājiem pietiks ar torti, ziediem un šampanieti;
4.dāvanu skolai un audzinātājam summa nedrīkst pārsniegt Ls 30,-.
Tādējādi kopējā izdevumu summa nepārsniegs Ls 100,- jeb, dalot uz skolnieku skaitu, Ls 4,- katram, protams, neierēķinot summā t.s. „ groziņu „ viesu pacienāšanai. Oponentu grupa uzsver, ka tāpat lielākajai daļai vecāki klās galdus viesiem mājās, līdz ar to sanāks dubulti izdevumi un doma par skolā klātiem galdiem kļūst, viņuprāt, bezjēdzīga. Galvenais oponentu grupas arguments – mēs nevaram atļauties katrs maksāt Ls 20,-.
Paliek vēl 6 skolēnu grupa, kuriem arī ir savi uzskati, jo viņi vispār taisās ierasties tikai uz svinīgo aktu, saņemt atestātu un doties prom, nepaliekot uz izlaiduma vakaru. Līdz ar to šie 6 skolēni paziņo, ka viņi vispār netaisās maksāt ne latu, ja nu vienīgi par dāvanām un galdu skolotājiem.
Konflikts saasinās, jo neviena grupa nevēlas piekāpties, tāpēc, ka ir atšķirīgas intereses, atšķirīgi uzskati, atšķirīgi resursi, atšķirīgi veidi psiholoģisko vajadzību realizēšanai un atšķirīga vērtību orientācija.
Sākotnējais diskomforts pāraug diezgan nopietnā incidentā, patiesie konflikta cēloņi sapulcē netika atklāti un izrunāti, tāpēc nākamajās dienās saspīlējums klases kolektīvā pāriet pārpratumu stadijā, bet nedēļas beigās tas joprojām netiek risināts un nedēļu pēc klases sapulces tas ir pāraudzis jau saspīlējuma stadijā, un klase ir sadalījusies 2 naidīgās nometnēs jeb oponentu grupās un mazā vērotāju grupā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация