Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:946754
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Konflikts, tā būtība    4
  Konfliktu tipi    5
  Konfliktu veidi    6
  Konfliktu iemesli    7
  Konflikta attīstība    8
  Konfliktu atrisināšanas stili    8
  Praktiskā daļa    9
  Secinājumi    10
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    11
Фрагмент работы

Ievads

Dzīves tempam un darījuma rosībai kļūstot arvien straujākai, daudzkārt palielinās arī konfliktu iespējas. Divdesmit pirmajā gadsimtā izredzes gūt sekmes biznesā būs tikai tiem, kas pratīs sadarboties kopā ar cilvēkiem. Maz ir jomu, kur cilvēks panākumus spēj gūt vienatnē. Bieži vien esam atkarīgi no kolēģiem, sadarbības partneriem. Kā rīkoties sarežģītās situācijās? Teorētiski šķiet viss viegli izskaidrojams, taču realitāte izrādās ne tik vienkārša, jo cilvēki ir ļoti dažādi- katrs ar savu pagātni, uzskatiem, dažādu notikumu uztveri, personības īpatnībām, prioritātēm. Tādēļ svarīgi ir apgūt prasmi atbruņot kareivīgi noskaņotus cilvēkus un likvidēt konfliktsituācijas. Sažņaugtām dūrēm strādāt nav iespējams.
Lai gūtu sekmes darbā un personiskajā dzīvē, ir svarīgi izprast kāpēc rodas konflikti un kā tie ietekmē notikumu attīstību. Spēja veiksmīgi strādāt ar cilvēkiem panākt, lai viņi arī sarežģītās situācijās piekristu sadarboties, nekad nav bijusi tik svarīga kā šodien.
Šī darba mērķis ir uzzināt, kas ir konflikts, konfliktu veidi, tipi, stili, kas ir pozitīvs, kas ir negatīvs konfliktos, Konfliktu iemesli, konflikta attīstība un kādi ir konflikta atrisināšanas stili. Tas viss ir saistīts ar organizācijas iekšējo vidi, starp darbiniekiem un vadītājiem: gan horizontālajā, gan vertikālajā virzienā.
Praktiskajā daļā es aprakstīju vienu piemēru par konfliktu kādā firmā un kādas tam bija sekas, un konflikta iespējamās sekas.
Darbu rakstot, galvenokārt balstījos uz šādiem avotiem; I.Forands “Personālvadība” Rīga, 1998.g.un žurnāla “Kapitāls” Nr.1(25),2000.g.I.Bergmanes rakstu “Defektu pārvērst efektā” kā arī V.Praude, J.Beļčikovs “Menedžments”, Rīga,1996.g.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация