Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:812751
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Konflikts (latīņu val. conflictus – sadursme) ir cīņa, pretēji vērstu mērķu, interešu, uzskatu, rīcības, līdzekļu un viedokļu sadursme, kad nepieciešama individuāla, grupveida vai institucionāla atrisināšana.
Konfliktus iedala vairākās grupās.
1.Iekšējie un ārējie konflikti
Psihologi aplūko iekšējos un ārējos, starppersonu un starpgrupu konfliktus. Vācu psihologs Kurts Levins (1880-1947) tiek uzskatīts par pirmo konfliktu koncepcijas autoru. Viņš norāda, ka ir trīs iekšējā konflikta tipi.
Situācija, kad cilvēkam jāizvēlas viens no diviem pozitīviem mērķiem. Dzīvē mēs šo konfliktu atrisinām diezgan viegli. Piemēram, kad jāizvēlas, kuru no diviem interesantiem TV raidījumiem skatīties, ja tos abus rāda vienlaikus pa dažādiem kanāliem. Nez vai kāds no mums būs tik neizlēmīgs, ka neskatīsies nevienu no TV pāraidēm.
Situācija, kad cilvēkam jāizvēlas viens no negatīviem mērķiem.Tas ir gadījums, kurā nonāk skolēns, kas negrib veikt uzdoto, labi zinot, ka par neizdarīto saņems sodu. Katrs cilvēks ik pa laikam nonāk šādas izvēles priekšā.
Situācija, kad cilvēkam ir jāizvēlas mērķis, kas vienlaikus ir gan pozitīvs, gan negatīvs. Tas ir gadījums, kad ļoti gribas paglaudīt suni, bet mēs baidāmies, ka suns iekodīs. Bieži vien ir situācijas, kad gribas pievērst kāda cita cilvēka uzmanību, bet ir bail, ka viņš par tevi pasmiesies.
Starppersonu konflikti rodas divu vai vairāku cilvēku psiholoģisko sadursmju dēļ. Starppersonu konfliktus pēc satura iedala:…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация