Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:859152
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Konflikts ir visai bieži sastopama dzīves parādība. To pamatā vienmēr ir cīņa par kaut ko konkrētam cilvēkam nozīmīgu.
Vārds „konflikts” atvasināts no latīņu valodas vārda „conflictus” – „sadursme”.
„Konflikts ir pretēji vērstu mērķu, interešu, pozīciju viedokļu, uzskatu, rīcības un līdzekļu izvēles sadursme, savstarpēji antagonistisku impulsu un emociju pretdarbība, zinātnisko uzskatu, sociālās uzvedības normu atšķirība u.c.” [2; 227]

Konflikts ir katra normāla cilvēka dzīves neatņemama sastāvdaļa. Tas ir loģiski, jo katram cilvēkam ir sava vērtīborientācija, pozīcija, virzība, vajadzību un interešu struktūra. Tāpēc neviens cilvēks savu mūžu nenodzīvo bez konfliktiem. Tie izraisās tāpēc, ka vienai pusei šķiet, ka otra puse aizskar tās intereses, jūtas, cieņu, nedod iespēju realizēt kādas idejas, apmierināt vajadzības vai īstenot nodomus. Konflikta pamatā vienmēr ir cīņa par kādu vērtību, kaut ko cilvēkam ļoti nozīmīgu.
S. Omarova saka, ka konflikts var kļūt par konfliktu, ja apsūdzētā puse nepiekrīt iniciatora slēdzienam, viņa piedāvātajai izejai no konflikta situācijas. Sadursme konfliktā rodas no tā, ka partneris nevēlas viegli atteikties no savām pozīcijām un interesēm. Jebkura konflikta pamatā ir vērtības, par kurām rit cīņa. Vērtība ir kaut kāds objekts, kuram subjekta vajadzību un interešu struktūrā ir ļoti liela nozīme. Konflikti rodas tieši šīs vērtības nozīmīguma dēļ. Ja tās nebūtu, cilvēki viegli atteiktos no vērtībām.
Ar konfliktiem ir saistītas emocijas, taču visbiežāk šīs spēcīgās emocionālās izjūtas ir negatīvas. Un, kamēr esam pāruzbudināti, negatīvu emociju pārņemti, grūti cerēt uz veiksmīgu konflikta atrisinājumu. Tiek izjaukts cilvēka emocionālais līdzsvars un tas izpaužas dusmās, apjukumā, uztraukumā, izmisumā, kauna izjūtā. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1197347
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация